החלטה על גילוי סודות בזוגיות

תאריך פנייה: 05.08.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
טלי
שקרים
05.08.2006 • 19:24

לא סיפרתי לבעלי לפני התחונה על קשר שלי עם גבר מסויים. כי התביישתי במעשיי ולא יודעת מה חשבתי לעצמי... שסיפור זה אני לוקחת איתי לקבר.הסיפור התגלה אחרי החתונה ואחרי שכבר יש ילד בתמונה, לא בחרתי עיתוי כזה פשוט בעלי גילה שהיו טלפונים (ורק טלפונים) עם אותו בנאדם גם אחרי החתונה אותו גבר פשוט רצה להמשיך את הקשר והיה לו קשה לעזוב אותי ואני לא ידעתי איך להתנתק ממנו .... עכשיו אחרי שהסיפור התפוצץ היה קל לגמור את הסיפור (עם אותו גבר)כי אולי אין לי יותר ממה לפחד או מה להפסיד שמישהו ידע... מצד שני אותו גבר היה לאוזן קשבת לכל הבעיות שלי שבאו בהמשך נישואיי וגם לבעיה עם בעלי שה]ך להיות אלים אתי גם לפני גילוי סיפור זה.בעלי נפגע קשות ובצדק מסיפור זה, ואמר שאם ידע על אותו קשר לא היה מתחתן איתי .היום אחרי שבוע פרידה הוא רוצה להמשיך איתי -לא יודעת אם רק עניין הילד הוא הגורם לכך , ואומר :"אני לא יכול לסלוח אך עדיין נוכל לנסות למצוא את דרכנו ולהסתדר ולחיות ביחד. "אני מפחדת לחזור אליו במיוחד כי הבעייה האחרונה שלנו שהיה בה אלימות ואיומים בעלי רוצה לפתור אותה קודם כל דרך הכסף , רוצה שאוותר לו כאילו לא מגיע לי מחצית מהכסף אם נתגרש בגלל מעשיי והוא אומר אם אעשה לפי בקשתו בעניני הכסף שהוא אחד מהבעיות שלנו יהיה מוכן לדון על שאר הנושאים וגם ללכת ליעוץ זוגי, אני מאמינה לו , אך עדיין מפחדת, אני רוצה להמר ולעשות כן , כי אני רוצה לנסות לשקם את ביתי הקטן... האם יש סיכוי , אני מפחדת , כועסת על עצמי וגם עליו ...במידה ואין לנו סיכוי להמשיך יחד אז גם למה לוותר , אצטרך לפרנס ילד............ מה עלי לעשות ????? משפחתי לא תומכת בויתור שלי ורואים שהדברים יתכן ויחזרו בקרוב על עצמם....מה לעשות ???.........סליחה על אורך שאלתי.........

ד"ר אורן חסון
הסתרה
08.08.2006 • 15:41

טלי יקרה,
מאחר שפנית אלי ליעוץ לאחר מכתבך, לא ארחיב על מה שכבר נאמר, אבל אוסיף בכל זאת עוד אמירה כללית על מה שכתבת כאן. לפעמים עניין קטן שאנחנו חוששים לגלות כדי שלא לעשות מעט גלים, יוצר סערות ומשברים אם הוא מתגלה לאחר זמן, ואם הוא מתגלה שלא דרכך. במקרה שלך, החשש שלך עוד נוצל על-ידי אותו גבר קודם, כדי לכפות עליך קשר נוסף, גם אם הוא היה טלפוני בלבד. ואני מכיר גם מקרים שבהם גבר כפה על אשה נשואה רומן ארוך, רק כי היא חששה מגילוי. ההחלטה מה לספר ומתי, היא לא תמיד פשוטה. קל להגיד שפתיחות צריכה להיות תמיד ובכל תנאי, אבל לפעמים הנסיבות הן כאלו שמוטב שלא. אבל כאשר קיים סיכון של גילוי בתנאים חמורים יותר, או כאשר לא עשית דבר רע, מוטב לחשוף את זה בזמן, למרות הפחד, כי הפגיעה, מאוחר יותר, תהיה חמורה הרבה יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083