התמודדות עם זוגיות שלילית
הודיה
דחוף
⌄
עברתי הרבה טיפולי הפריה וללא הצלחה יש מתיחות ביחסים היום גילתי כמה בעלי לא ישר איתי מלים ממני את חשבון הבנק עושה בעיות בלתת כסף אני לא עובדת יש לו עסק עצמאי שרשום על שמו האוטו על שמו הבית על שם הוריו אין לי כלום ואני מרגישה כבולה בעלי לא רוצה לקנות בית וכבר שנים הוא אומר עכשיו נקנה בית והוא לא קונה אני מרגישה שהוא בוגד בי אין לי הוכחות לכך אך יש טלפונים הביתה מכל מיני נשים הוא מחפש הזדמניות לצאת במהלך העבודה אחותו עובדת איתו היום אני מבינה שאני עוברת התעללות מילולית כל השנים כלפי חוץ כולם אוהבים אותו הוא מכפיש את שמי וכל הסובבים אותו לא מתרחקים ממני הטלפון שלי על שמו הוא עושה עלי מעקבים יודע עלי הכל השכנה הוא יודע מתי אני יוצאת מהבית מתי חוזרת היום יש לי תחושה שיש לו קשר עם השכנה מול דירתינו כמובן שהוא מכחיש אם כל הבלאגן אנחנו הולכים לאמץ ילד ואני די לא שלמה אני מאוד מתוסכלת הייתי עובדת לומדת והיום חיי מטיפול לטיפול יש לציין שבזמן שאני בשמירה אחרי טיפול בעלי מוצא זמן לנסוע לתל אביב מהבוקר מוקדם פעם הפתעתי אותו בזמן השמירה החלטתי לנסוע איתו והיה טלפון מאישה שבעצם היתה אמורה לנסוע איתו היום אני מבינה שגם בזמן הטיפולים עברתי התעללות מצידיו ולכן גם לא יכולתי להיכנס להריון מה עליי לעשות בקשר לאימוץ אנא עזור לי אני יודעת שכתבתי הרבה אני אוגרת כוח לצאת מהבוץ תודה.
ד"ר אורן חסון
לאסוף כוח, כדי להחליט נכון יותר
⌄
הודיה יקרה,
לא כתבת בת כמה את, ויכולה להיות לזה משמעות במובן אחד: בשאלה עד כמה את מוכנה לוותר על זוגיות טובה, רק כי את מרגישה שזו אולי ההזדמנות האחרונה (ובעיקר, אם טיפולי הפוריות הן בשל בעייה פיזיולוגית אצלך, ולא אצל בן זוגך).מכל מה שסיפרת, את נמצאת בקשר שבו את לא מקבלת דבר, שבו בן זוגך הפך אותך לתלוייה בו כלכלית, ושהוא צריך לשלוט בך לחלוטין, גם דרך מעקבים וידיעה של כל מה שאת עושה. זו בודאי שאינה זוגיות המושתתת על אמון (תתפלאי, יש כאלו), אלא על הצורך שלו לשלוט בך, וכנראה גם דרך השליטה בך, לקחת את החופש שהוא רוצה לעצמו, לקשרים אחרים.אם הפתרון הוא אימוץ ממילא, כנראה שמוטב שתעשי זאת עם גבר אחר. ואם בטיפולי פוריות, ולגיל יש משמעות, ייתכן שבכל זאת מוטב לעשות גם את זה עם גבר אחר, למרות המחיר.הייתי מבקש ממך ללכת לפסיכולוג ולו רק כדי לקבל פרופורציות נכונות, ואם מוטב לך אכן לעזוב, להקל עליך להשלים עם ההחלטה, ולקבל כוח מעשי. את בעמדה נחותה היום בכל החלטה כזו, אבל אנחנו בכל זאת במדינת חוק. אם זו תהיה ההחלטה שלך, בדקי גם עם עורך דין מה זכויותייך. את לא צריכה לוותר מראש על זוגיות טובה ואחרת, רק כי את חושבת שאת לא יכולה להשאר לבד בשל התלות הכלכלית. בדקי קודם מה באמת קורה ומה באמת מגיע לך.ואת מבינה שאת כל זה אני כותב לך גם מבלי ששאלת, כי בעצם שאלת רק על אימוץ. אם אימוץ, אז לא בזוגיות הזאת. כנראה שגם אם הריון, מוטב שלא בזוגיות הזו, כי חבל יהיה גם על הילד. בדקי עם עצמך את כל השאלות הללו תוך כדי שאת בונה לעצמך יותר כוח נפשי. זה חשוב כדי להגיע להחלטות נכונות.