התמודדות עם הורים מורכבים בנישואין
נונה
חמה בלתי נסבלת
⌄
שלום
אני בת 28 נשואה ויש לי תינוק בן חצי שנה, מאז ומתמיד ההורים של בעלי היו אנשים קרים ובלתי נסבלים אך מאז הלידה זה הולך ומחמיר.הם לא מוכנים לקבל את ההחלטות שאני מחליטה על התינוק שלי ותמיד מזלזלים בזה או שפשוט שמים עלי פס וכאילו אני אויר ולא מקשיבים למה שאני מבקשת. יש לי המון דוגמאות לתת אך זו הכי מעצבנת..לדוגמה 4 פעמים ביקשתי לא לתת לילד שלי שוקולד והם בכל זאת נותנים מאחורי הגב שלי ביקשתי יפה זה לא עזר ביקשתי בעצבים זה גם לא עזר הם מצפצפים עליי וגורמים לי לצאת הרעהבעלי לא מבין כלום לרוב הוא דואג לרצות את אמא שלו וזה כבר הופך בלתי נסבל הוא לא תקיף מספיק להסביר להם שהם צריכים לכבד אותי, בעלי הוא איש טוב שלא מעוניין לפגוע באף אחד אבל הוא לא מבין שהוא פוגע בי אחרי המון ריבים ושיחות הוא פשוט לא מבין איך אפשר להסביר לו??אין לי כוחות להמשיך ככה קשה לי להתמודד איתם וגם עם בעליניסיתי לדבר איתם בנחמדות כדי שיבינו אבל הם אנשים ברברים ואגואיסטים שחושבים רק על טובת עצמם ומעל הכל הם ממש לא אנשי שיחה לא מעניין אותם שהם פוגעים בבן שלהם וגורמים לנו לריבזה הופך להיות בלתי נסבל להיפגש איתםכל מה שהם יודעים לעשות זה ללכלך עלי עם בעלי כדי שיבין שאני לא בסדר וזה עובד בסוף הוא רב איתי שבסך הכל אני מבקשת שיכבדו את ההחלטות שלי לגבי התינוק שליאשמח לעצה מקצועית מה אפשר לעשות
ד"ר אורן חסון
להתמודד עם סבלנות
⌄
נונה יקרה,
אולי זה יפתיע אותך, אבל כנראה שבן זוגך יודע להתמודד עם הוריו. עובדה שהוא יצא מוצלח למרות שעשו לו את מה שעשו לו כל חייו. התפקיד שלך הוא לא להציל אותו מהם. אם הוא יצא מוצלח, סימן שהוא יודע להסתדר איתם.אני לא יודע עד כמה אינטנסיבית האינטראקציה שלך עם חמך וחמתך. אם זה לא הרבה, עדיף שיתנו שוקולד לבן שלך מאחורי הגב מדי פעם, מאשר לגרום למריבות. אחרי הכל, הנזק של המריבות לנישואים שלך, ואפילו לשלומו הנפשי של בנך, והמרירות שאת צוברת, מחירם גדול יותר. המשיכי לומר בנחמדות את מה שאת חושבת לנכון, וגם אם הדברים ישפיעו באופן חלקי, יכול מאד להיות שעדיף כך מאשר להרוס נישואים בשל התמרמרות וכעסים. ואם לא תצאי למלחמות גורפות, אלא רק לומר לבעלך מדי פעם את מה שאת חושבת שנכון יותר לעשות (במקום לומר לו את מה שאת חושבת על הוריו). אם הוא לא ירגיש צורך לגונן על הוריו, יהיה מוכן בהדרגה להסכים איתך. אמנם את צריכה בשביל זה הרבה סבלנות, אבל יתכן מאד שכאשר נתון שאלה הם הוריו, זה הדבר הנכון ביותר עבורך, עבור בעלך וגם עבור בנך. את הרי יודעת שהם לא ייעלמו, ואת יודעת שלא תצליחי לשנות אותם. ומכיוון שאחרי הכל, לאחר הביקור אצל הוריו ולאחר הביקור של הוריו, את ובעלך ובנך נשארים ביחד למעלה מתשעים אחוזים של הזמן. יש לך מספיק השפעה ואפשרות למזער נזקים במשך הזמן הזה.