התמודדות עם בן זוג נוקשה
נטי
לא יודע להתפייס
⌄
שלום
לך ד"ר אורןרציתי לקבל עצה באיך להתנהג עם בעלי שלא יודע להתפייס ולא יודע לבקש סליחה ! אני מרגישה שאני תמיד צריכה לקרב אותו ולדובב אותו גם כשהוא לא בסדר , לדוגמא יום שבת רבנו והוא דיבר לא יפה ולטעמי הוא צריך להתנצל כי הוא ממש פגע בי , ובמקום זה מה שקורה זה שאנחנו לא מדברים כבר 3 ימים , ממש כלום שום מילה . פשוט נמאס לי כל הזמן לכבוש את הכעסים שלי ובוא לקראתו, ומה איתי??דבר שדי התרגלתי אליו וגם הוא , אני יודעת שהוא לא מסוג האנשים שיעשו את הצעד הראשון אחרי ריב אבל פשוט נמאס לי ! מה עושים ?לסיכום העיניין נראה לי שהוא פשוט טיפס על עץ גבוהה מידי ולא יודע איך לרדת . וזאת תכונת אופי שלו שחוזרת על עצמה ומרגיזה אותיאשמח לעצה
ד"ר אורן חסון
לרדת מהעצים
⌄
נטי יקרה,
אני מניח שגם אם תגידי לו בשמי שהוא לא בסדר, ושלא יטפס על עצים שאפשר ליפול מהם, זה לא יעזור. ולכן מה שנותר לי זה לדבר איתך, כי את מקשיבה. אלא שיש לזה מחיר: את היא זו שצריכה לעשות דברים אחרת, ולקחת בחשבון שתהליך כזה הוא תהליך ארוך. כלומר, להתמודד עם עצמך כשהוא נכנס למריבה: ללמוד להפסיק לריב ולעצור מריבות בתחילתן, לומר דברים רק פעם אחת ולהניח להם, גם אם אתם לא מסכימים. זה לא תהליך קל נטי. כי זו רק המסגרת, בעוד שהתהליך עצמו כולל הרבה הבטים קטנים שצריך לבצע, הרבה סבלנות ויכולת להתמודד עם פגיעות מסויימות באגו, מבלי להגיב עליהן, אלא להמשיך ולהיות ענייני.אם לא תצליחי להתמודד עם זה לבד, לכו ליעוץ זוגי. מה שאת מספרת הוא חלק מאמנות התקשורת והאסרטיביות במסגרת הזוגית, שאפשר ללמוד.