התמודדות עם אלימות מילולית בזוגיות
ניא
בעיות בזוגיות
⌄
שלום רב
בעלי קטן ממני בשנתיים, נישאנו לפני כ- 6 שנים, היתה לנו אהבה ענקית, גם היום אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני, אבל ההתנהלות שלנו ביום יום והמילים- הורסות הכול. יש לנו 2 ילדים ועוד אחד בדרך, אני מאוד פגיעה בשלב הזה של ההריון ובכלל, כל מילה שלו משגעת אותי, אני עושה בבית הרבה וזקוקה למנוחה בעקבות ההריון ומצבי הפיזי- חולשה,ולו זה לא מתאים, כל דבר שאני מצפה שהוא יעשה הוא מתעצבן מדובר בדברים קטנים כמו להלביש את הילדה אחרי מקלחת- הוא הוציא אותה מהמקלחת אחרי שישן בשבת, הלכתי להוציא את הילד מהמקלחת גם כדי שיתלבש הוא אמר לי תלבישי אותה אמרתי לו שלא שהוא ילביש הוא קילל אותי "שרמוטה, הלוואי ויבוא לך סרטן בלב", גם בצהריים נחתי בסלון וקראתי משהו הילד לא רצה לישון צהריים והרעיש מעט, הוא קם מהמיטה צרח עליו ונתן לו לבכות ובשקט שהילד לא ישמע הוא צועק"כמו זונה היא יושבת ולא עושה כלום", לציין שהבית היה מלוכלך וכל הבוקר אני מנקה בזמן שהוא ישן, כשהוא התעורר יזם להוציא את הילדים מחוץ לבית כדי שאנקה. בבוקר הוא שולח לי הודעה תעבירי את החיובים שלך לחשבון אחר ואת זה הוא עושה לאחר שחיברנו חשבונות יחד כי הוא לא עמד בהוצאות, אני ניקרעת על חשבון הבריאות שלי בעבודה- רק לצאת כדי לעזור לפרנסה ושלא יהיו לנו בעיות בזוגיות בגלל כסף.לפני חודש הוא מכר את הרכב (בעיות עם הרכב) לקחונו הלוואה מסוימת והחלטנו לקנות רכב אחר עם שנה מתקדמת יותר, ב-3 חודשים האחרונים החלטתי לחזור לחשבון הבנק הקודם כדי לחסוך כסף, אז שמתי סכום מסוים מהמשכורת בחיסכון ואת השאר העברתי לחשבון שלו- הכול בידעתו, חבר מהעבוה שלו הציע לו את הרכב של הוריו בסכם גדול יותר, הוא ביקש ממני להוציא את החיסכון בבנק הנוסף, אמרתי לו שלא- יש תקציב כלשהו וכאן זה ניגמר לרכב יהיו עוד הוצאות כשנקנה אוותו, הוא התעצבן מזה ואמר תיקחי את כל החסכונות שלך וצאי מהחשבון- כל יום יש לו מילים רעות יותר- אני בהלם וכל הזמן בוכה בשקט, אני כבר לא יודעת מה לעשות נימאס לי מההשפלות, אני יודעת שהוא לא מתכוון למילים האלה הוא רוצה לעשות דווקא- הפעם לא הגבתי לו פשוט שתקתי והפסקתי לדבר איתו לחלוטין, אני לא מסוגלת לחיות ככה, כשאני מתפרצת בחזרה מהכאב של המילים שלו הוא אומר לי את יכולה ללכת, בא לי ללכת אבל אני יודעת שהוא לא יתן לי את הילדים אם הוא יצטרך הוא יתלוש אותם ממני ויקח אותם, חוץ מזה אני לא חושבת שאני צריכה לעזוב את הבית.מה לעשות?, לגשת לטיפול זוגי לא נראה לי שהוא יבוא, להתגרש? לעבור להורים שלי?- די נמאס לי מזה זה משפיע עליי על הילדים על העבודה שלי- אני מנסה להפריד ויודעת שעוד כמה ימים זה יגמר אבל די לא רוצה את זה שוב, והפעם המילים שלו היו כל כך רעות, כל פעם הוא עולה ברמת הרוע.
ד"ר אורן חסון
סיוע מבחוץ
⌄
ניא יקרה,
יש לכם ילדים קטנים, ובשלב זה, גם אם ירצה, אין דרך חוקית לקחת ממך את הילדים. אני לא חושב שאת רוצה להיפרד ממנו. את בעיקר רוצה שהוא ישתנה, שיהיה סבלני, ושיפסיק עם האלימות המילולית שלו. קשה לעשות זאת ללא טיפול, אלא שאני לא בטוח אם הוא יסכים. מה עוד שמצבכם הכלכלי, כפי שאני מבין, לא משהו. אז ראשית – נסי דרך קופת חולים. בדקי אם זה אפשרי. ואם את חושבת בכל זאת להיפרד – את זקוקה לסיוע: אני מפנה אותך לדף העזרה הראשונהבאתר שלי (טור שמאלי). גם אם את רק מתלבטת וזקוקה לסיוע – יש שם טלפונים וכתובות שתוכלי להעזר בהם. עשי זאת, והתייעצי. עם חלק מהם, את יכולה להגיע לשיחה באופן אנונימי, כדי לתאר את המצב ולשאול מה אפשר לעשות.