התמודדות עם אלימות בזוגיות בהריון

תאריך פנייה: 23.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונית
תעזרו לי!!!!
23.12.2006 • 17:14

חבר שלי שאני מאוד אוהבת, בהריון ממנו ורוצה להתחתן איתו לפעמים מאוד מפחיד אותי, יש לו שינויים מאוד מאוד קיצוניים במצבי הרוח שלו, הוא רוב הזמן לחוץ ומאוד עצבני, הוא חולה סדר ונקיון אובססיבית וכופה אותי לזה גם, כל הזמן מחפש איך להעסיק את עצמו עד כדי שחיקה וגם כשיש את האפשרות לא יכול לשבת סתם ולנוח, בנוסף לכך יש לו התפרצויות זעם שלעיתים מלוות גם באלימות, אך הוא תמיד מבקש סליחה אחר-כך, הוא חסר שקט כל הזמן ומחפש אתגרים (זה כבר הפעם החמישית שהוא מוכר את האותו שלו וקונה חדש), בסה"כ הוא בן אדם טוב ואמין ואוהב אבל אני רואה שיש לו בעיה והוא מכחיש אולי תוכלו לתת לי עצה למי לפנות כדי שיעזרו לו, ומה לעשות אני מאוד מאוד מיועשת!!!!

ד"ר אורן חסון
חבר אלים, בהריון.
27.12.2006 • 14:28

אלמונית יקרה,
חבל שכבלת את עצמך ביחסי הורות משותפת עם גבר אובססיבי ואלים. את רואה אותו ברגעים הטובים שלו ואומרת שהוא בסך הכל גבר טוב ואמין ואוהב. אני חושש שזו נטייה ליפות את הדברים, ולהסביר מדוע את איתו מראש. אבל שימי לב שהזמנים הטובים איתו מתגמדים ביחס לאותם רגעים מעטים שבהם הוא מגיב בהתפרצויות זעם ואלימות. די בפעם אחת כזו בשבועיים, כדי שתחיי בחרדות. זה משהו שאת לא יכולה להרשות לעצמך. אלה הם חיים בחוסר ודאות, ותחת שליטה וטרור של מישהו אחר בכל אלמנט של חייך ושל הבן או הבת שלכם.גם אם את בהריון, אל תכבלי עצמך אליו בקשר נישואים, עד שלא תהיי משוכנעת שהדברים נפתרו, גם אם תלדי לפני כן. כי זו כניסה לחור שחור שיהיה לך קשה מאד לצאת ממנו. אני לא יודע פרטים נוספים, אלא רק את מה שכתבת. אבל אם מה שכתבת הוא אובייקטיבי ואמין, אולי מוטב אפילו להחליט על פרידה עכשיו, כי היא תהיה לאין שעור קלה יותר עכשיו מאשר אחר-כך.אפשרות אחת היא ללכת ליעוץ זוגי, שדרכו הוא יתחיל להיות מטופל (ורצוי אצל מטפל זוגי שהוא גם פסיכיאטר, או שיהיה אמיץ מספיק להפנות אותו, במקביל, לטיפול פסיכיאטרי, אם ירגיש צורך בכך). כאמור, ללא מחוייבות לנישואים עד שהדברים יפתרו. אפשרות אחרת.על כל מקרה שאת מרגישה נואשת ושלא מקבלת פתרונות אחרים, התייעצי עם מי שיש לו נסיון בכך. אנא העזרי בקישורים וטלפונים באתר הזה.במילים אחרות, מה שאני אומר לך הוא או שתיעזרי באמצעים הכי דרסטיים שיש לסיוע, או שתצאי משם במהירות. ואם קשה לך, לכי בעצמך ליעוץ פרטני, כדי להתחזק ולעשות את מה שנכון לך ולבן או הבת שבדרך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083