התמודדות עם אלימות בזוגיות
sara
אמון
⌄
אז כך לקחתי הלוואה ממישהו ואתמול הבלור שלח לי הודעה אם בכסף מוכן ושלחתי את הבן שלי שיוריד לו את הכסף והבן שוג שלי הייה בחנייה וראה את הבן שלי מוסר לבחור כסף ועלה הביתה והתחיל לתת לי מכות ולהגיד לי זונה בוגדת הוא לא ידע על ההלוואה והסברתי לו שזאת הלוואה שלקחתי שרהנו לפני חצי שנה ואני עדיין סוגרת אותה ולא היה מוכן להקשיב נתן לי מכות והרביץ בלי הפסקה והתחיל להגיד לי זונה ושכבת אותו ולא היה מוכן להאמין ובאותו רגע הוא נכנס לטלפון שלי וחיפש בהודעות וראה הודעה עם האקס שלי שרק כתבתי כן והאקס המשיך לשלוח ולא עניתי . והוא התעצבן עוד יותר והתחיל ללכלך עליי ולהגיד שאני לא שווה ולקח את הבגדים שלו והלך ומטתמול אני שולחת לו הודעות ומתקשר להגיד לו שבכמת לא בגדתי בו ובאמת אני לא בוגדת והוא לא מוכן להרשיב והלאמין לא יודעת איך להחזיר את האמון שלו בי שיאמין בי ויבטח בי
ד"ר אורן חסון
עדיף כך
⌄
שרה יקרה,
לא נתת לי פרטים על הגילאים שלכם, אבל התשובה שלי כאן היא פשוטה וברורה – את חייבת ללכת למשטרה ולהתלונן, ואם את חוששת, להתייעץ עם עובדת סוציאלית של הרשות העירונית שבה את חיה.ברור לי שכרגע את בעיקר רוצה להחזיר אותו הביתה. ברור לי שאת חוששת להיות לבד, ויתכן שאת גם חוששת להפסיד לא רק "בן זוג" אלא גם הטבות שבאות עם בן זוג, כמו ביטחון כלכלי ועוד. אבל מה שאת מתארת, סביר שרק יחריף בפעם הבאה.אם את חוששת להחריף את העימות איתו, השלימי את הניתוק שהוא התחיל בו. סביר שהוא ירצה לחזור עם הזמן, אבל את צריכה לבנות לעצמך חומות הגנה מפני אלימות, ולחשוב על זה עכשיו, איך לעשות את זה (כאמור – שיחה עם עובדת סוציאלית, גם אם לא תגישי תלונה – חשובה, שתדעי מהם הכלים הזמינים לך), במידה ותחזרו ביחד, והאלימות תחזור, את צריכה להיות מוכנה בפעם הבאה. נצלי את פסק הזמן הזה כדי להכין את עצמך. ואם הוא לא יחזור, אז למרות הפחדים, החששות והכאב והצער, עדיף כך שרה.
שרה
עדיף כך
⌄
אני בת 34 הוא בן 35 אבל אני לא יעולה בלעדיו ואני רותה שיחזור אנחנו ביחד 12 שנים האם יש מצב שהוא יחזור ?! האם לשלוח לו הודעה או לחכות
ד"ר אורן חסון
שהוא יפחד להכות אותך
⌄
שרה יקרה,
חששתי שזה מה שתגידי. להערכתי הוא יחזור גם כך, וככל שתנסי את להתחנן בפניו שיחזור, יש סיכוי טוב יותר שהיחסים ביניכם יישארו כך, של גבר מכה ואשה מוכה. היות שאני לא יכול לומר לך אחרת, כי הרצון שלך להמשיך ולהיות איתו חזק יותר, אני מציע לך בכל זאת גם לחשוב עוד קצת לפחות על דרכים שבהם תהיי מוכנה יותר למקרים של אלימות. זו לא אשמתך, ואת מבינה את זה, זו בעיה שלו, ואת צריכה להגן על עצמך. שאלי את עצמך שוב ושוב איך עושים את זה, ועם מי את צריכה לדבר כדי למנוע שזה יקרה שוב. את צריכה עמדות כוח חיצוניות, ולהערכתי את צריכה גם שהוא יפחד להכות אותך.
sara
שהוא יפחד להכות אותך
⌄
לשלוח לו הודעה לחכות שהוא ישלח מה לעשות שלחתי לו הודעה לפני יומיים שהסברתי לו שאני מתנצלת הוא ראה ולא התייחס להודעה ואני לא יודעת אם לשךוח או לא
ד"ר אורן חסון
"עונש"
⌄
שרה יקרה,
באיזה שהוא מקום אנחנו מדברים במסלולים מקבילים שלא נפגשים - אני מדבר על איך את יכולה לעצור את המעגל של גבר מכה ואשה מוכה, ואת מדברת על איך מחזירים אותו.אז בתשובה יותר ישירה לשאלה שלך (כי עניתי לזה גם קודם): אני חושב שכך או כך הוא יחזור. אבל היות שהוא רוצה להעניש אותך, להערכתי ככל שתתחנני שיחזור הוא יחזור מאוחר יותר.כדילהעניש אותך.