התמודדות עם אכזבה ובגידה
ג
התאוששות מפרידה
⌄
שלום,
לאחר קשר של שנתיים, מגורים משותפים ותוכניות ממשיות לנישואין בקרוב, גיליתי שבן זוגי משקר לי ולקח לי זמן עד שחיברתי הכל וגליתי שהוא למעשה חי חיים כפולים: חי איתי ומדבר איתי על החתונה שלנו בקרוב, ומצד שני נכנס לאתרי הכרויות בתדירות גבוהה, בוגד בי תוך שהוא מציג את עצמו בשם אחר ומספר סיפור שקרי על זוגיות שהסתיימה...אחרי שכבר הכל הובהר והוכח חד משמעית, הוא מהמשיך להכחיש ואני עזבתי מייד את הביתהשפחה והחברים המומים ופגועים אך מפצירים בי לקום, לצאת, להתגבר. אני מבינה שיש לי מזל גדול שלא התחתנתי איתו, אבל הכאב,תחושת העלבון והבגידה, יצר הנקמה, הכעס על עצמי שלא גיליתי מזמן כשהיו סימנים, ובעיקר ההרגשה שזה לא בן הזוג שחייתי איתו- כ אלה פשוט משתקים. (אציין שעברו מספר ימים מאז שגיליתי).ברור שמתישהו הכאב יתקהה והחיים לא נגמרו, אבל איך מתמודדים על השלב הזה של האבל והאובדן, אי הרצון לאכול ולעבוד וכו'?
ד"ר אורן חסון
החלמה
⌄
ג יקרה,
בקושי. בעברית פשוטה: זה קשה. האכזבה, ההשפלה, המירמה שבה חיית ותחושת חוסר האונים שמגיעה מתוך ההבנה שלא ראית את זה במשך שנתיים, קשה. זה לא רק האבל על מה שהיה, זה גם החרדות הנובעות מחוסר הביטחון שילווה אותך בקשר הבא, כי תתקשי לסמוך על עצמך שאת יודעת לקרוא נכון את המציאות.התשובות הבנאליות הן: זמן, עיסוקים אחרים, להסיט את המחשבות למקומות אחרים, לחפש תחומי עניין, יצירה, ואם צריך – סיוע מקצועי כדי לסייע לך לקבל ביטחון ולהחיש במשהו את התהליך, ואולי לא רק לזרז אותו, אלא גם לבסס את השיקום טוב יותר ובאופן מעמיק יותר.ולפעמים, עצם הידיעה שתחלימי, בסופו של תהליך, מרגיעה, ומקלה עליו.