התמודדות עם אובדן בתקשורת זוגית
anonimit
בעיה.
⌄
היי,היה לי חבר 3 שנים והיו לפנו מלא פרידות וחזרות.הוא נפרד ממני כי אני אובדנית, והוא הסביר לי בצורה משכנעתשהוא לא מסוגל להיות עם אחת שיכולה למות מחר.בסופו של דבר חזרנו שוב, אבל גיליתי שהוא אוהב מישהי אחרת.שהוא מדבר איתה כמו שהוא היה מדבר איתי, והוא פשוט שבר לי את הלב.חזרנו לדבר שוב, והוא אמר לי שהוא הפסיק לדבר איתה.ואז ראיתי עוד שיחות שלהם, וכבר ממש נשברתי.הייתי על סף התאבדות. אבל בסוף רק חרטתי על היד.אני חייתי בשבילו, הרצון להיות איתו כשנפרדנו החזיק אותי,וכשחזרנו האהבה שלי אליו החזיקה אותי.עכשיו ניתקתי קשר סופית. נמאס לי להיפגע כל הזמן.ואין שום דבר שמחזיק אותי בחיים.אני בנאדם ללא תכלית, ואין לי רצונות או חלומות להגשים.מה שרציתי לשאול זה - אני אצליח להתגבר עליו?נפרדנו מספיק פעמים ואף פעם לא התגברתי על זה.אם לא, כדאי לי לחזור אליו?אני לא מאמינה לו יותר שהוא אוהב אותי ושאכפת לו ממני.אבל אני חושבת עליו בכל רגע נתון וזה הורס לי המון דברים.תודה מראש.
טל
בעיה.
⌄
היי,ברור שאת תתגברי עליו!!! הכל שאלה של זמן. הזמן מרפא את כל הפצעים .את תראי שביום מן הימים תכירי מישהו שיאהב אותך ואת אותו ,ותשאלי את עצמך "איזה טפשה הייתי". אני אומרת לך בוודאות מוחלטת, מנסיון על בשרי עצמי.
anonimit
בעיה.
⌄
היי שוב,קודם כל תודה.אבל כמו שאמרתי - היו לנו מלא פרידות וחזרות.אף פעם לא התגברתי על זה.כרגע שום דבר לא מחזיק אותי בחיים ואני פשוט נשברת.אני חייבת אותו איתי והוא היחיד שבאמת גרם לי להאמין שיש משהו לחיות בשבילו.
ד"ר אורן חסון
עזרה.
⌄
אנונימית יקרה,
חשוב שתכירי בכך שיותר משאת צריכה להתגבר עליו, את צריכה להתגבר על עצמך. את צריכה להבין מדוע התקווה שהוא יחזור אליך הוא הדבר היחיד שמחזיק אותך, ומדוע אין לך דברים אחרים בחיים שמעניינים אותך או מהנים אותך – בין אם משפחה, חברים/חברות או לימודים ותחום מקצועי, או אפילו בילויים ותחביבים. וכדי להתגבר על עצמך, את צריכה להגיע לטיפול. חשוב שתעשי זאת. בין אם באופן פרטי, ובין אם דרך קופת חולים. ואם את צריכה, התחילי דרך רופא המשפחה שלך.ובמקרי חרום: טלפני לער"ן (עזרה ראשונה נפשית):http://www.1201.org.il/main.asp