התלבטות רומנטית: מה עושים?
אובד עצות
זקוק לעזרה
⌄
היי,אני גבר שנמצא במערכת נישואים קרוב ל 10 שנים.רציתי להתייעץ על נושא שמטריד אותי לאחרונה.לאחרונה הגיעה בחורה חדשה למקום עבודתי, אנחנו לא עובדים באותה מחלקה אבל היינו רואים אחד את השניה בדרך כלל במטבחון או משהו כזה.בהתחלה היינו מחליפים ביננו מבטים וחיוכים הדדים וכל מיני שיחות כאלה קטנות והכל היה טוב ויפה, הרגשתי מן חמימות כזו שמישהי כמוה מפלרטטת איתי וזה היה עושה לי טוב ותו לא.לאט לאט התחלתי לפתח כלפיה רגשות ככל שעבר הזמן.באחת ההזדמנויות אמרתי לה שאני נשוי(היא כנראה הובילה את השיחה לזה) ומאז היא כמעט ולא מתייחסת אלי ומתעלמת ממני די במכוון.הדבר מטריד אותי מאוד ואני כל היום חושב עליה ואיך אני פונה אליה בעל פה או בכתב על מנת ולנסות להסביר לה את רגשותי .ברצוני לציין שמערכת היחסים שלי עם אשתי היא לא כל כך טובה בזמן האחרון גם בלי קשר למקרה הזה, אבל בעקבות המקרה זה חידד אצלי את התחושה שאני חי ללא אהבה אמיתית ושהמצב לא תקין.אני ואשתי מנסים כרגע ללכת ליעוץ זוגי שבספק אם זה יעזור מבחינתי .השאלה שלי האם יש טעם לגשת בצורה כל שהיא לבחורה ולנסות להסביר לה את המצבגם בכדי לפרוק את מה שיש לי על הלב (כאמור הדבר משפיע על כל אספקט בחיים בבית ובעבודה) וגם בכדי אולי לא לפספס איזה הזדמנות שלא תחזור (למרות שאני די ריאלי ויודע שהסיכוי לכך אפסי)תודה.
ד"ר אורן חסון
חלומות או מציאות?
⌄
אובד עצות יקר,
מסובך הה? כנראה שמצאת חן בעיניה, אלא שברגע שהבינה שאתה לא פנוי, החליטה להגן על עצמה. ואם אתה אוהב אותה, אתה צריך לכבד אותה ולהניח לה. ואם אתה לא אוהב אותה, אז מה הסיפור?תן לי להסביר, לפני שתכעס עלי. ברור שמצאתם חן זה בעיני זו. אבל כל מי שהוא פנוי, ומחפש קשר, יודע שגם אם זה חלק הכרחי בתחילתו של יצירת קשר, משיכה ראשונית לא מחייבת שתהיה הצלחה אחר-כך. זה רק חלק הכרחי בתחילתו של יצירת קשר, ויש מיליון סיבות מדוע זה עלול לא לעבוד אחר-כך. הבחורה שנפגשת איתה יותר חכמה ממך, וגם נמצאת במקום אחר ממך בשלבי החיים. היא כנראה מחפשת בן זוג לחיים. אתה בשבילה צרות, כי אתה יכול לעכב אותה בדרך. אתה בדרך ליעוץ זוגי, יש לך אולי גם ילדים, וזה לא שאתה "נמצא במערכת נישואים" – מילים שמצאת כדי לנסות להקל ראש במצבך מבחינתה – לא, אתה פשוט נשוי! זו נקודת המבט שלה, והיא מוצדקת. אתה לא זמין לה כרגע לקשר, כל קשר שיהיה ביניכם בשלב הזה יהיה מורכב, ועם עתיד שתלוי כנראה לא רק בך ובה, והיא רוצה מן הסתם קשר פשוט.אם היית מחפש סטוץ, או מאהבת שתרפד לך נישואים לא קלים, הייתי פחות מודאג בעניינך (ואולי, בעצם, מודאג אחרת). כי זה היה אומר לי לפחות שאתה מסתכל על המציאות בעיניים פקוחות. אלא שאתה תולה את תקוותך ואת האושר שלך במשהו שאינו בטוח כלל ועיקר, ובשבילו אתה מוכן לוותר על משהו קיים. כרגע, זו אינה מציאות טובה יותר שבשבילה אתה מוכן לוותר על מציאות נוכחית, אלא רק תקווה שכזו. בדרך כלל זו מתכונת לאומללות, ובעיקר שלה, בין היתר גם כי אתה לא גבר שיכול להבטיח יחסים יציבים, ובודאי שלא במצבך. אתה צריך קודם כל לסיים את הפרק של הנישואים שלך, אם תחליט שזה מה שאתה רוצה לעשות, ורק אחר-כך לחפש משהו אחר. הסיכוי של הקשר החדש במקרה כזה יהיה הרבה יותר טוב מאשר מה שאתה עושה עכשיו. חפש לעצמך קודם כל את היציבות שלך, בין אם בתוך הנישואים ובין אם מחוץ להם, ואז תהיה גם בן זוג מתאים יותר, בין אם לאשתך, ובין אם לבת זוג חדשה שלך.ועצתי לך לנצל את העובדה שאתה הולך ליעוץ זוגי כדי להעזר בו קודם כל לחפש את היציבות שלך. ולדעת לחפש את מקומך בעולם שהוא מציאותי יותר, ולא במסגרת של חלומות שאינך יודע עדיין אם הם ממשיים.