התלבטות לגבי ילד: דינמיקה זוגית
קרן
בעיה עם בעלי בנושא הריון ילד שני
⌄
שלום
!יש לי ילדה בת שנה ושלושה חודשים אחרי הלידה נשארתי עם הילדה תשעה חודשים בבית ומאז אני לא מוצאת עבודה נורמאלית עם שעות נורמאליות ושכר סביר ואני נמצאת בעבודות זמניות עד שאמצא את אותה עבודה שתאפשאר לי לשלב חיי משפחה נאותים.מאז שהילדה הייתה בערך בת תשעה חודשים בעלי התחיל לנדנד לי ולזרוק כל הזמן מילים שהוא מאוד מעוניין בעוד ילד ואני שעברתי הריון לא קל בכלל לא העלתי את האפשרות על דעתי וכמובן שבנוסף בשל המצב הכלכלי היה קיים החשש איך נסתדר הרי גם היום עם ילדה אחת מצבנו הכלכלי רע ובעייתי אך הוא המשיך לזרוק את זה שהוא מאוד רוצה וכששאלתי אותו איך נסתדר הוא אמר נסתדר וסוף כל סוף אחרי המון המון מחשבות ולבטים החלטתי שאני מוכנה ויותר מזה מבלי לשתף אותו ממש בכל תחושותיי התחלתי להתחבר שוב לרעיון של להיות בהריון שוב ולהיות שוב אמא לתינוק חדש וכיום אני ממש מתרגשת ומתוחה כל החודש וממש בהמתנה לימים שבהם אוכל להתחיל לנסות (ממש כמו שהייתי לפני הלידה של הילדה הראשונה) והנה הגיע הזמן שצריך ממש להתחיל לנסות והחלטתי להפתעי את בעלי (למרות שהוא ידע שהתחלתי לקחת חומצה פולית) ואמרתי לו אתמול בלילה שהגיע הזמן להתחיל לנסות ואלו הם הימים ופתאום כרעם ביום בהיר הוא אומר לי אני חושב שקודם כל תמצאי עבודה נורמאלית ויציבה ורק אחרי זה נחשוב על עוד ילד - אני שהייתי בהלם שאלתי אם הוא השתגע?! ולמה הוא שיגע אותי כל כך הרבה והוא ענה שעכשיו הוא התחיל לפחד.מה דעתכם? מה אני אמורה לעשות? בייחוד שעכשיו כל כך התחברתי לרעיון ואני כל כך רוצה וכל כך מוכנה?יום טובקרן
ד"ר אורן חסון
שיתוף בתהליכי חשיבה
⌄
קרן יקרה,
חבל שלא שיתפת מספיק את המחשבות שלך בפני בן זוגך, והגעת אליו ישירות עם המסקנה שלך. לא שזה קל לשתף כאשר הוא לוחץ לכיוון אחד, ואת מתנגדת, ולהתחיל לומר לו שאת אולי מתחילה להתלבט, אבל בינתיים, בעת שאת התלבטת, ובעת שהחלטת שזה מה שאת רוצה, ורצית להפתיע אותו, הוא התרגל למה שאת רצית שיתרגל קודם – לזה שבינתיים אתם דוחים את הבאת הילד הבא. הוא עבר תהליך הפנמה הפוך מזה שלך – וגם הוא עשה זאת בשקט, מבלי לדבר איתך. אז את לא יכולה לבוא אליו בטענות על זה שהוא הלך לקראתך, כי הרי זה מה שהוא עשה. גם הוא לא יכול לבוא אליך בטענות על זה שאת הלכת לקראתו. החלטה על ילד צריך לעשות בלב שלם, וזו החלטה מאד משמעותית שדורשת תכנון והכנה נפשית. הוא עשה אותה קודם, ויצא משם, והתחיל יותר להעריך את החסרונות של "עכשיו" שאת עצמך בודאי הסברת לו קודם. את לא היית שם קודם, ונכנסת לשם עכשיו. תצטרכו לדבר עוד, ולעבור תהליכיםביחד, כי זו החלטה זוגית.