התלבטות בזוגיות: איך להבין את הרגשות שלך
שיר
מבולבלת ואולי טועה שנשארת בקשר
⌄
שלום רב
אני בת 24 עם חבר בן 26 ,היינו יחד חמישה חודשים ונפרדנו, עברה חצי שנה וחזרנו, אנחנו יחד עכשיו חודשיים.אני לא יודעת אם אני צריכה להיות איתו בקשר, יש הרבה דברים שמפריעים לי וכשאני חושבת על עתיד אני מפחדת.יש לי רגשות אליו וכשנפרדנו כאב לי מאוד והוא לא יצא לי מהלב, המון ייסורי מצפון ואולי אהבה. אני מרגישה שטוב לי איתו והוא מקסים,מתחשב עדין בן זוג טוב ,אדם מדהים,משקיע ,דואג שאהיה מרוצה ושיהיה לי טוב וחבר אמיתי.הבעיה היא שאני לא חושבת שאני נמשכת אליו,מעולם לא הייתי מאוהבת בו ומכאן נובע שאני גם מתחילה לחשוב שזו לא אהבה נכונה ואמיתית. אני לא אוהבת להתנשק איתו וגם לא אהבתי בעבר ואני כל הזמן מוצאת את עצמי נמנעת .לפעמים אני מעוניינת ביחסי מין אך החשק המיני שלי פחות משלו בהרבה ואני גם לעיתים חושבת על דברים אחרים בסיטואציה מינית איתו . הוא נוטל כדורים שמעכבים גמירה כך שבד"כ אי אפשר לגרום לו לגמור גם ביחסי מין וגם בדרכים אחרות ולפעמים הוא עושה לעצמו וזה דבר שנורא מגעיל אותי לראות אני מרגישה דחייה גדולה כשזה מגיע למצב כזה וצורך במרחק.אני מרגישה שאלו בעיות שמוקדם מידי שיהיו לנו, מעבר לכך אני מרגישה מיוסרת כי הוא מאוהב בי מאוד ואני מרגישה לא הוגנת שחזרנו. אני לא מקנאה אם אני מעלה בדעתי שמישהי התחילה איתו או שכשהיינו פרודים הוא היה עם אחרות והוא מאוד מקנא למצב הפוך.אני לא יודעת אם אני יכולה להגיד שאני אוהבת אותו אבל בהחלט יש לי רגש חזק אליו שמשאיר אותי שם ,אני רוצה שיהיה לו טוב ואכפת לי ממנו רגוע לי וטוב לי איתו.יש הרבה דברים שהייתי מעדיפה לעשות בלעדיו ועם חברים אחרים ובאופן כללי אני לא מרגישה שאני רוצה שהוא יהיה מעורב בכל דבר בחיי או להיות איתו בכל רגע למרות שיש הרבה רגעים שנעים לי וטוב לי לחשוב להיות איתו.,אני לא מפחדת שהוא יפרד ממני ומכאן שגם כשאנו רבים אני מתייסרת כי אני יודעת שהוא תמיד יישאר ויתנצל אפילו אם הוא צודק .אני מרגישה שיש לי חיבור ריגשי יוצא דופן איתו,אני ממש מרגישה אותו ולהפך ויש בינינו הבנה גדולה בתחום הזה . אני רגועה בחברתו דבר שאני לא יכולה להגיד על גברים אחרים .אני לא יודעת מה עלי לעשות והאם זו אהבה ? האם עלי להשאר בקשר הזה?האם אני טועה שאני חושבת שזה לא יכול לעבוד ושטעיתי שחזרנו?חשוב לי לציין שכשנפרדנו לא המשכתי הלאה והייתי מאוד תפוסה עליו ועל הכאב והרגשתי יסורי מצפון,חרטה ,אהבה ורצון להיות איתו ...תודה מראששיר
שיר
⌄
*אני רק רוצה להוסיף שאני נמשכת לגברים אחרים ושעם גברים אחרים נהניתי להתנשק וגם מהמין.מעבר לכך באופי שלו הוא מאד שונה ממני ויש לו הפרעת אישיות חרדתית ולכן נוטל כדורים. זה גם מרתיע אותי והתנהגויות מסוימות שלו כמו קושי בדחיית סיפוקים ואיחורים ופחד מביקורת ודחייה אלו דברים שאני מייחסת לכך ואני לא בטוחה למה זה קשור ואם בכלל,אינני יודעת אם אני יכולה להסתדר עם דברים כאלו.. ואם אני רוצה...
שיר
⌄
ודבר נוסף הוא שהתחושות והרגשות שלי אינם עקביים לפעמים אני מאוד מאושרת ולא חושבת על זה כלל
ד"ר אורן חסון
להבין טוב יותר צרכים ורגשות שלך
⌄
שיר יקרה,
האמת היא שאם את לא יודעת אם את מאוהבת בו, איך אוכל אני לדעת? את מדברת על רגש שיש לך כלפיו, אבל גם הרבה ביקורת, והרבה חסרונות שאת רואה בו, ובעקבות כך, ואולי גם בעקבות מה שהוא עושה או לא עושה לך בקרביים, את לפעמים מרגישה משיכה כלפיו, והרבה פעמים לא.זו החלטה שאת צריכה לעשות עם עצמך לפי התחושות שלך. אני חושב שאת אולי חוששת מדי שאולי לא תמצאי מישהו אחר שירצה אותך כך, או אולי שתבזבזי זמן בינתיים, ואת פוחדת מהזמן שיעבור, ואולי מכך ש"תזדקני" ולכן עדיף כבר להישאר עם מי שיש. אם הפחדים הם הדבר העיקרי שמניע אותך, הרגעי והמשיכי הלאה. אם את לא בטוחה ולא יודעת, ואת מהססת – אולי כדאי שתלכי לטיפול מוגדר ומוגבל למספר חודשים, כדי לפתוח את העניין, לדבר על זה ולקבל קצת פרספקטיבה והבנות לגבי עצמך, כדי שתהיי שלמה יותר עם החלטות שלך. כי אחרי הכל, נכון שזו החלטה חשובה.