התלבטות באהבה אחרת: מה לעשות?
מאי
מחפשת תשובות
⌄
שלום רב.
לפני מספר ימים נפגשתי עם בחור מדהים ביופיו שרק הכרתי,הוא ממש חמוד והיה מקסים ומתחשב אליי(אני לא מכירה אותו אבל זה היה הרושם),שכבנו והיה מדהים.הוא שאל אם ניפגש שוב ואמרתי לו שאני לא יודעת כי אני מתלבטת בין אהבה אחרת ישנה.לאחר הסקס הוא היה קר אליי והוא נורא מצא חן בעיניי ואני כבר כמה ימים לא מפסיקה לחשוב עליו.אני חושבת שאולי התאהבתי,אני מתגעגעת למגע שלו וזה מוזר לי כי אף פעם לא הרגשתי ככה רק מסקס.אני לא יודעת מה לעשות הוא לא יוצר איתי קשר חברה שלי שאלה אותו שאלה עליי והוא לא הגיב אני לא יודעת אם כדאי כי אני לא רוצה להתאהב אך מתגעגעת אליו מה עליי לעשות?אבקש עצה כלשהיא תודה.
ד"ר אורן חסון
להתאמץ כדי לנסות לקבל אותן?
⌄
מאי יקרה,
לא ברור לי אם הוא היה קר אליך לפני או אחרי שאמרת לו שאת מתלבטת בקשר לאהבה אחרת ישנה. כמובן שזה יכול לשנות גם.חשוב שתבדילי בין אהבה לבין סקס. נדלקת עליו. גם אם הוא נדלק עליך, וכאן זה עדיין לא בטוח, זה לא אומר שהוא יודע גם לאהוב. שפרושו לא רק לרצות להיות איתך, אלא גם להיטיב איתך ולהיות לצידך כשתצטרכי אותו, ולא רק להיות יפה ומיטיב בסקס. כך שלמעשה את עדיין לא יודעת עד כמה האובדן הזה גדול.אם לא תמצאי אפשרות אחרת, את יכולה לנסות וליזום קשר בעצמך. יש עם זה סיכונים, כמובן, של אכזבה קשה אם הוא יסרב לקשר, שתהיה יותר גדולה מאשר המחשבה שהוא לא שלך אבל אולי היה יכול להיות שלך, אם לא תנסי. מבחינת האגו, כלומר. מצד שני, אם תנסי, יש סיכוי טוב יותר שמשהו יקרה, מאשר אם לא תנסי, נכון? תצטרכי לבחור.
מאי
להתאמץ כדי לנסות לקבל אותן?
⌄
ד"ר,העיניין קצת מוזר לי כי בהתחלה הוא היה ממש חמוד אליי והתעקש שניפגש שוב רצינו לקבוע ואז דיברתי איתו על האהבה השנייה ולאחר הסקס הוא היה קר אליי וגם לא יזם טלפון ולא כלום.שלחתי לו הודעה והוא גם קר אליי למרות ששמתי לב שהוא ככה לרוב האנשים.מה שקצת מבלבל זה שכמו שאמרת אם אני יזום אני לא יודעת אם בכלל ייצא משהו רציני כי על ההתחלה שכבנו וזה נדיר שאחרי סקס מהיר ייצא קשר רציני האם בכלל שווה לנסות?כי גם אם ניפגש הוא התכוון שהוא שאל אם ניפגש כדי לעשות שוב סקס,וכך יהיה כי אני מכירה את עצמי וגם כי זה טבעי שיהיה סקס שני אחרי מה שהיה לכן אני לא יודעת כל כך מה לעשות.
ד"ר אורן חסון
להעביר מסר חדש על מי שאת
⌄
מאי יקרה,
אם את רוצה איתו קשר רציני, ברור שתצטרכי לפעם הבאה לדחות את הסקס השני, אחרת זה יקבע את מערכת היחסים ביניכם, ונדמה לי שאת לא רוצה אותה כזו. תצטרכי להעביר את היחסים לפסים אחרים, כדי שילמד להכיר אותך אחרת, ולהבין את מחפשת קשר רציני יותר (כאמור, אם זה מה שאת רוצה). אחרת, הסיכוי הוא שהוא אולי ירצה אותך רק לצרכים הללו, ולא ייתן לך הזדמנות למשהו אחר – ואולי גם לא יבטח בך מספיק כבת זוג. כך שזה משהו שאם לא יהיה לו ברור מתוך ההתנהגות שלך (אם יהיה לך צ'אנס נוסף), תצטרכי לומר אותו.