התלבטויות בזוגיות: שאלות פתוחות

תאריך פנייה: 24.08.2005 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
אורי
מתלבט
24.08.2005 • 23:33

יצאתי עם חוזרת בתשובה כשמנה חודשים והיא לחצה עלי להתחתן אני מפחד שהיא תשתנה בחזרה . היא ספרה לי על העבר שלה כ"שרלילה" וזה מרתיע אותי מה עושים ?

ד"ר אורן חסון
להתקרב כדי לאסוף עוד ידע.
27.08.2005 • 02:17

אורי יקר,
מתלבטים עד שאוספים יותר מידע ומחליטים.אבל השארת המון שאלות פתוחות: כתבתי שהיא לחצה עליך להתחתן. מה קרה שהפסיקה ללחוץ עליך, התחתנתם?היא חזרה בתשובה, ואתה מה? פוחד שהיא תחזור בשאלה? זה לא לגמרי ברור. האם אתה אדם דתי? אם כן, השאלה ברורה יותר. אתה חושש גם מעברה בנוגע ליחסים עם גברים. לי את דרך לדעת מה יקרה, אבל לך יש. והדרך לעשות זאת היא לדבר איתה והרבה. לא להאשים, וגם לא לחטט הרבה בעברה, אלא לדבר איתה על דיעותיה ומחשבותיה. אלה הם הדברים שיעידו לך, יותר מכל דבר אחר, על כוונותיה. אם תשוחח איתה באופן שוטף, תבין אותה טוב יותר, וגם תתקרב אליה יותר, ואז ממילא תקטין את הסיכוי שזה יקרה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אורי
להתקרב כדי לאסוף עוד ידע.
28.08.2005 • 00:18

נפרדנו פעם אחת ושוב חזרנו ושוב נפרדנו כי לא סיפקתי את הסחורה - לא הצעתי לה להתחתן איתי- אני חושש בעיקר גם מספיחים שנשארו מהעבר שלה. כמו טלפונים של "ידידים", אני לא חטטתי בעבר אפילו לא רציתי לשמוע היא ספרה לי

ד"ר אורן חסון
אמון
28.08.2005 • 02:18

אורי יקר,
התשובה לשאלה שלך, אם כך, מתחלקת לשניים. החלק האחד תלוי בעיקר בה, והוא מה היא תעשה אחר-כך. על כך אני לא יכול לתת לך יותר מידע מזה שיש לך. אלא שהחלק השני תלוי באופן ניתוח המידע שיש לך, כלומר, באמון שלך בה. וכמו שזה נראה כרגע, מסיבות שונות, שלפחות את חלקן פרטת כאן, אין לך בה הרבה אמון. אם לא תדע להתגבר על החלק שלך בעיסקה, הרי ממילא לא משנה בכלל מה היא תעשה או לא תעשה, כי אתה הרי לא בטוח שהיא לא "תחזור לסורה", ואין לך בה אמון.

בברכה,
אורי
אמון
28.08.2005 • 18:14

יכול להיות שאתה צודק, משהו מפחיד אותי ומרתיע אותי בקשר, למרות שהיא מאד מפנקת ומרעיפה עלי חום כמו שאף אחת לא הרעיפה עלי , אני מוצא את עצמי מקנא לה, לא בהגזמה אבל אף פעם לא הייתי כזה. הייתי רוצה שהדברים יבואו ממני ולא רק ממנה.איך בונים אמון ?

ד"ר אורן חסון
גורמים אפשריים לחוסר אמון
31.08.2005 • 12:41

אורי יקר,
אם היא באמת בסדר, ועושה, כפי שאתה מתאר, את הכל כדי להראות לך את האהבה שלה, אתה צריך לבדוק בעצמך מה הסיבה. ויכולות להיות סיבות משני כיוונים שונים לחלוטין:האחד - חששות ופחדים שקשורים להסטוריה שלך בקשרים קרובים, ומקומות שהרגשת שנבגדת בהם, ולכן אתה חושש להיפגע שוב.השני - דברים שאתה מרוויח מהיחסים הנוכחיים שלך איתה, כאשר אתה מהוסס, ומביע באופן כזה או אחר את חוסר האמון שלך בה. התוצאה הבלתי נמנעת היא שהחברה שלך מתאמצת יותר כדי לשמר את היחסים האלה. לפעמים, ככל שאתה מהוסס יותר, ופחות מחוייב, כך היא מתאמצת יותר. האם יכול להיות שלמדת, במודע או שלא במודע, לנצל את המצב לשליטה בה? - אני לא אומר שזה המצב, אני אומר שזו אחת האפשרויות. כדאי שתבדוק גם אותה. אבל מוטב שאומר שרווח מסוג זה הוא רווח לטווח קצר. בטווח הארוך, מתישהו זה עלול להמאס עליה, היא תרגיש מושפלת ודחוייה, והיחסים ביניכם יידרדרו.לכן, אם אתה באמת רוצה לשמור את היחסים האלה, בדוק היטב מה קורה לך, ונסה לשחרר לחצים.

בברכה,