התלבטויות זוגיות: האם כדאי לחכות?
מיכל
הבהרת הבעיה
⌄
הבעיה שלי היא בעצם שאני בת 34 לחוצה להקים משפחה.החבר שלי בן 28 סיים לימודים עכשיו ומחפש עבוד.דיברנו על חתונה וילדים הבעיה היא שאני לא מוכנה להתחתן ולהביא ילדים עם גבר שלא עובד כרגע .אבל מוכנה להביא ילדים ולגור בשיתוף ביחד בלי חתונה ואפילו מעדיפה.למה?כי אני פוחדת מריבים, מלחמות , גירושים.אני אוהבת אותו ורוצה להיות איתו ולהביא איתו ילדים.הוא מבחינתו לא מוכן להתחתן בלי עבודה.יוצא שאני בגיל 34 מחכה לחבר שלי שימצא עבודה כי הכל תלוי בעבודה הזאת.הוא מבחינתו לא מעונין להביא ילדים אם לא מתחתנים ולא להתחתן אם אין עבודה או שאולי כן להתחתן בלי עבודה (את זה לא בדקתי) אבל זה לא כל כך משנה כי אני לא רוצה להתחתן בלי שהוא עובד והוא לא רוצה להביא ילדים בלי שנתחתן.מסובך .מה עושים? איך יוצאים מהברוך?הבעיה שאנחנו אוהבים ומסתדרים טוב.מה לעשות מפחדת לאבד את הרכבת ואוהבת אותו.
ד"ר אורן חסון
המציאות, הראש והחול
⌄
מיכל יקרה,
לא מסובך בכלל. אם הוא לא רוצה להתחתן כל עוד אין עבודה, ואם הוא לא רוצה להביא ילדים ללא חתונה, התמונה נראית לי די ברורה, לא? אפילו אם את חושבת אחרת. אלא אם תצליחי לשנות את דעתו. או שמא הוא חושב כך כדי שלא להכנס כבר עכשיו למעגל של מחוייבות? מה שאומר שאם זה נכון, כנראה שלא תצליחי לשנות את דעתו.העובדה שאתם אוהבים ומסתדרים טוב, אומרת שאתם אוהבים ומסתדרים טוב. אבל היא לא אומרת שאתם בשלים להביא ילדים. כדאי שתקחי את זה בחשבון. אם את חושבת ששווה לחכות לו, ושהוא יישאר איתך גם לאחר שימצא עבודה (כשזה יקרה), חכי, ואם לא, אל תחכי.