האם כדאי להיות איתו? התלבטויות זוגיות
בחורה
זוגיות חדשה
⌄
שלום רב,
סיימתי לפני כמה חודשים קשר עם בחור שמאוד אהבתי, אך לפני כחודש הכרתי בחור חדש שבהתחלה הקסים אותי מאוד, אך עם הזמן צצו רק בעיות למרות שזו זוגיות מאוד התחלתית.יש לציין שבדרך כלל אני מודעת לזה שאם כבר בהתחלה יש בעיות בזוגיות זה סימן לא טוב.אנחנו בערך בשעות העשרים לחיינו, ההפרש בנינו כשמונה שנים כך שאני קטנה יותר.אני מרגישה שלמרות שהוא גדול ממני הוא פחות בוגר, אני מרגישה שהוא תלותי באמא שלו יותר מדי, והוא מסוגל לבטל תוכניות שלנו על מנת לעזור לה.ויוצא שאני נפגעת מזה לפעמים.מעבר לכך אני מרגישה שהוא הרבה מדוכא, בלי קשר אליי וזה משפיע מאוד על היחסים שלנו, גם אין בנינו קירבה פיזית ואף פעם לא היתה.אנחנו אמנם רק חודש ביחד, אבל האם זה סימן שאנחנו לא מתאימים?חשבתי על זה שאולי הוא ביישן, אבל הרבה התנהגויות שלו מראות לי שיש לו בעיה כלשהי אחרת, אני לא פסיכולוגית אבל מרגישה שמשהו לא בסדר.האם כבר בהתחלה אני אמורה להתפשר? איך להגיב?אודה לעצתך,
ד"ר אורן חסון
מציאות אישית, חברתית וזוגית
⌄
בחורה יקרה,
כתבת לי למה לא כדאי לך להיות איתו. והשאלה שלי למקרא מכתבך היא למה כן, בעצם? הוא "הקסים" אותך. מה זה אומר? האם רק כי מצאת מישהו שרוצה אותך?בינתיים, גילית בעיות שמפחידות אותך. לא נתת מספיק נתונים לזיהוי של בעיה נפשית, וכנראה שגם לא תוכלי. אף אחד לא ייתן לך אבחנה של הפרעת נפש אונליין באופן הזה. אבל את מזהה די נכון את המציאות האישית, החברתית והזוגית, גם אם אולי שלא במדוייק. אף פעם אי אפשר לדעת במדוייק בהתחלה, וגם כשזה לא בהתחלה פתאום מגלים דברים חדשים, או שדברים משתנים והמציאות משתנה. נקודת ההחלה שזיהית גורמת לך לפקפק, אבל בגלל אותה נקודה או אותן נקודות חיוביות שראית, עוד לא החלטת שלא. ההחלטה היא שלך, וגם הזוגיות וגם הזמן הם שלך. אם תחליטי שאת רוצה להיות יותר בטוחה לפני החלטה, תני לזה זמן. בסופו של דבר תדעי טוב יותר, ותחליטי.