התלבטויות זוגיות: איך לדעת אם הוא מעוניין?
שושי
איך לגלות אם הוא מתעניין?
⌄
היי ד"ר אורן,שאלה קצת נדושה אני מניחה...אבל אשמח לעצה..אני סטודנטית ויש במכללה שלי מישהו שמוצא חן בעיני כבר כמה זמן..אני רואה אותו פעם בשבוע בשיעור מסויים שלנו אבל אף פעם לא דיברנו...חוץ מפעם אחת שביקשתי ממנו חומר והוא אמר "בכיף" ומסר לי אותו עם הראש למטה ואפילו לא הסתכל עליי...הוא לא נראה לי בחור ביישן...אני רואה אותו מדבר עם אנשים ועם בחורות בקלילות אבל משום מה תמיד כשהוא רואה אותי הוא מוריד את הראש או מסתכל הצידה כאילו שהוא לא שם לב שאני שם...אבל אני יודעת שהוא רואה אותי וזה די ברור שהוא עושה בכוונה...פעם אחת יצא שעברתי מולו והסתכלתי עליו במבט כזה ארוך שאולי ירמוז לו קצת...הוא הסתכל עליי ושיחק בשיער בצורה שנראתה כאילו הוא מובך..אני מאד ביישנית ולא ידעתי מה לעשות אז פשוט חייכתי אליו בקטנה כזה...הוא אפילו לא חייך אליי או אמר היי לפחות...אני מרגישה כמו ילדה קטנה שאני שואלת אותך את השאלה הזאת ואני מקווה שבכלל תהיה לך תשובה...נראה לך שיש מצב שאני מוצאת חן בעיניו בכלל??אני חושבת שאני פשוט צריכה לרדת מהענן הזה דחוף...פשוט כרגע אין אף אחד אחר שמעניין אותי והוא נראה לי ממש חמוד...אני צריכה אולי לומר משהו?לנסות להתקרב? או פשוט לרדת מהעניין?
ד"ר אורן חסון
אולי במקום "לדעת", לעשות?
⌄
שושי יקרה,
את מבינה שיש לי הרבה פחות מושג ממך בשאלה אם את מוצאת חן בעיניו או לא. אלא שאת מאד לא בטוחה ביכולת שלך להבין, ואולי גם מתוך חשש שהרצון שלך אולי גורם לך לראות יותר מציאת חן ממה שיש. ואולי פחות. אלא שאם הוא לא ינסה, אין דרך לדעת באמת מבלי לבדוק. ולבדוק זה לקחת סיכונים. אז לקחת סיכון גם בכך שבחנת אותו במבט ארוך יותר. האם את מוכנה להסתכן יותר? למשל, בלשבת לצידו בשעור? בלדבר איתו לאחר השעור תוך שאת "הולכת לצידו במקרה" ומדברת איתו על משהו בשעור? – וגם אז אולי לא תדעי. בעיקר לא תדעי אם הוא לא רוצה, כי אז הוא ימשיך לא לנסות ולהתקרב אליך. אם הוא לא רוצה, תדעי זאת הכי טוב אם תעשי את הצעד הכי גדול, וזה לשאול אותו אם הוא רוצה להיות חבר שלך והוא יסרב. כל דרך ביניים לא תתן לך מספיק מידע אם הוא מעוניין ובטח לא אם הוא לא מעוניין. אבל אולי זו חשיבה לא נכונה. אולי את לא צריכה "לדעת" אם הוא רוצה להיות חבר שלך, אלא לגרום לו לרצות יותר, למשל לנסות ולהתיידד איתו בהדרגה, ולראות לאן זה יכול להתפתח בהמשך.