התלבטויות בזוגיות: מתי לפעול?
מעיין5
הוא לא רוצה מחויבות,בהתלבטות..
⌄
שלום
ד"ר אורן חסון,אני ינסה לקצר כי זה סיפור דיי ארוך.בקיצור,לפני כמה חודשים הכרתי בחור,והיה לנו דייט באמת מדהים ביחד,לאחר הדייט הייתי בטוחה שאנחנו ביחד,כי הוא נתן לי את כל הרמזים שהוא מרגיש משהו,והייתה את המשיכה הזאת כבר המון זמן לפני הדייט,ואחרי כמה ימים הוא הבהיר לי שהוא לא רוצה משהו מחייב כרגע ושמעולם לא הייתה לו חברה ושלא קיים דבר כזה בלקסיקון שלו,בקיצור הוא ילד מועדונים שעדיין לא התבגר יש להם חבורה כזאת שלאף אחד מהחבורה אין חברה,הם אוהבים להיות חופשיים ולהנות מהחיים בלי מחויבות,וגם חבר שלו אמר לי עליו (על חבר שלו) שאם הוא יתאהב במישהי הוא יעדיף לחתוך את זה לפני שהוא יתחיל קשר.עכשיו הקטע הוא,שאני ממש מרגישה אליו דברים חזקים,ואחרי ההבהרה הזאת נפגשנו עוד המון פעמים,הוא לא משקיע בי,אנחנו נפגשים מתי שהוא יכול או במועדונים לפעמים או בבית שלו ומבלים ערב רגוע.עכשיו ככה- התחושה שלי היא שאני באמת מיוחדת בשבילו ושהוא מרגיש אליי משהו,בדרך שהוא מסתכל וכו', אני לא בטוחה ב100% שהוא מרגיש משהו,אבל מרגישה שאני עושה לו את החיים קלים מידי נותנת את כל כולי מבלי לבקש מחויבות מסויימת,ואולי הוא מנצל את זה ואומר לעצמו הנה היא נותנת לי יותר מידי אז מה אני צריך להתחייב ?ההתלבטות היא כזאת :האם כדאי להתחיל לעשות לו את החיים קשים (לא להתקשר,לפעמים לא לענות,לתת לו הרגשה שהוא מאבד אותי) בשביל הסיכוי הקטן הזה שאולי הוא מרגיש אליי משהו ויפחד לאבד והסיכוי אחד למיליון שהוא ירצה מחויבות למרות שאני לא רואה את זה באופק.או-פשוט לקבל את זה ככה,להעביר איתו את הזמן כמה חודשים,לצאת ביחד,להנות איתו,כי אני יודעת שלא יהיה מחויבות ולא קשר,אבל בטח יימאס לו ממני מהר והוא יחליף אותיי במישהי אחרת למרות שאני ממש לא רוצה את זה למרות שהוא לא נותן מחויבות \:תודה מראש סליחה על החפירה.
ד"ר אורן חסון
לבחור את המועד, עכשיו או אחר-כך
⌄
מעיין יקרה,
אין לי תשובה בשבילך, כי איני מכיר אותו ואת הצרכים והרצונות שלו. יכול להיות שהוא "יתעשת" ויגיע למסקנה שאת היא מה שהוא צריך ושהוא לא מוכן להפסיד, אבל גם ייתכן שהוא יגיד לעצמו "מה אני צריך את הבלגן הזה?", אולי כדאי להפסיק כבר עכשיו.במילים אחרות – זה סיכון. אבל אם את רוצה לוודא שאם יש לך אותו אז רק כשהוא איתך ולא כשאת בשבילו רק בילוי טוב בין לבין, את צריכה לשנות משהו.אני לא בטוח שלשחק משחקים זה הדבר הנכון בטווח הרחוק. הרבה תלוי ביכולת שלך לשחק משחקים ובמה שזה עושה לו. איך תגיבי אם הוא יטלפן אליך, לא תעני, והוא לא יחזיר טלפון? – כך או כך, יכול להיות שתצטרכי להסביר לו מה קורה לך, ושאת לא מוכנה להמשיך כך. השאלה היא בעיקר אם זה יקרה עכשיו, או בעוד כמה חודשים. אבל יתכן שאת השיחה הזו תצטרכי לעשות מתישהו, והשאלה היא רק של בחירת המועד. וחשוב שתבחרי את המועד כך שלא תפלי עמוק מדי אם תביני שזה לא עובד.