התלבטויות בזוגיות: מה לעשות?
מילגרוס
גירושים
⌄
לפני כשלוש שנים הכרתי תייר בארץ והתאהבנו אהבה ממבט ראשון ,והכל היה נפלא ,החלטתי לעבור לגור בחו"ל והתחתנו חתונה אזרחית מכיוון שהוא לא יהודי ,כשהגעתי התחלתי ללמוד את השפה, והיה לי נורא קשה למצוא עבודה ,הוא עבד באבטחה ורוב הזמן לא ישן בבית ,אני החלטתי להתפשר ,עד שהוא ימצא עבודה יותר טוב מכיוון של עבדתי ,ונהנהתי להיות איתו בזמן החופשי שלא היה הרבה ,עם הזמן זה ידרדר אני לא מצאתי עבודה ,והוא נסע לעבוד בעיר אחרת למרות שהייתה לו עבודה קרובה לבית מכיוון שהשכר היה יותר גבוהה הוא לא היה בבית ארבעה חודשים ורק בא כל בערך שבועיים שלושה ליום יומיים ,אני נהייתי מאוד חולה והייתי צריכה שיהיה איתי מישהו ,היו ימים שלא יכלתי לקום מהמיטה והייתי מאוד לבד ,בלי חברים ובלי משפחה ,והוא לא בא לעזור לי, מכיוון שהוא טוען שהוא עובד ולא יכול לעזוב ,עם הזמן הוא בקושי היה מדבר איתי לא היה מתקשר אלי ,והרגשתי שמשהו לא קשורה ,שאלתי אותו אם יש לו מישהי ,והוא כל הזמן אמר לי שלא ,עד שגיליתי את זה בעצמי ,וכבר לא היתה לו ברירה ולהודות שהוא בגד בי,והוא טוען שזה הכל באשמתי בגלל שאני כל הזמן מתלוננת שאנחנו לא ביחד ושהעבודה שלו יותר חשובה ממני ,ונמאס לו לשמוע אותי ,לא ידעתי מה לעשות אמרתי לו שאני רוצה להתגרש וחזרתי לארץ שבורה ומדוכאת , והוא אמר לי רק פעם אחת שהוא מצטער למרות שלא הרגשתי שהוא באמת מצטער ,ולא ביקש ממני שאני יישאר , כשהגעתי לארץ מצאתי עבודה ממש מהר ואחרי שבועיים פיטרו אותי מכיוון שהראש שלי לא היה בעבודה ולא הצלחתי לתפקד,דיברנו מידי פעם בטלפון הכל בריבים כמובן שאני שואלת אותו אם הוא אוהב אותי פעם הוא אומר שכן פעם שלא אני כבר לא סומכת עליו ולא מאמינה לכלום ממה שהוא אומר ,ומצד שני הוא אומר שאם אני רוצה לחזור אני יכולה אבל שאני לא יתלונן אחר כך ,אני לא יודעת מה לעשות,מצד אחד נורא התרגלתי לחיות שם ואני מעדיפה לחיות בחו"ל ומצד שני ממש סבלתי מהנישואים האלה כי רוב הזמן הייתי לבד והוא אומר לי שזה העבודה שלו ושהיא לא תשתנה ,אני לא יודעת מה לעשות כי גם בארץ אני מרגישה די לבד ,המשפחה שלי לא כל כך תומכת ,ואני מרגישה אבודה ושאין לי כוח לעשות כלום
ד"ר אורן חסון
עזרה ראשונה נפשית
⌄
מילגרוס יקרה,
את נמצאת בארץ, ולפי כל מה שאני מבין זה עדיף על להיות מבודדת שם, כשאת איתו ולא איתו, כשאתם רבים הרבה וכשאת לא מאמינה לו בדבר. ובכל זאת, את מתלבטת.אם הוא אומר לך שהוא רוצה שתבואי לשם, אבל "שלא תתלונני אחר-כך" זה אומר שהוא לא מתכוון להתחייב שיילך לקראתך. זה נשמע כמו הכנה של הרקע לכניעה שלך, וללא תנאי, ושהוא יוכל לעשות מה שהוא רוצה לעשות, כי אחרי הכל - "הבנת שאסור לך להתלונן, אז למה את מתלוננת?"זכותך למצוא לך חיים היכן שאת רוצה, בין אם זה כאן ובין אם זה שם. אבל זכותך גם לחיות חיים זוגיים טובים. כך שכל האפשרויות קיימות. את יכולה להיות בארץ, ולחפש קשר חדש, ואת יכולה להיות שם ולחפש קשר חדש. אלא שאני מרגיש שאת לא בטוחה ביכולת שלך, ומתייאשת. רצוי שתקבלי עזרה מקצועית נפשית, כדי לתפוס את עצמך מחדש, ובעיקר - למצוא את הביטחון שלך בעצמך, ואת העניין שלך בחיים. אם את לא יכולה להרשות לעצמך, היעזרי במי שאת יכולה בשרות הציבורי - ראי בבקשה אתדף העזרה הראשונה שלי.