התלבטויות בזוגיות: מה באמת מפריע לך?

תאריך פנייה: 31.07.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
לירון
לא יודעת לקרוא את הלב שלי....
31.07.2011 • 11:00

אני בחורה בת 29 ויוצאת עם בחור מתוק ומקסים בן 31 כשנה.לא יודעת איך להסביר את מה שמפריע לי אני מבולבלת ונראה לי סובלת ממצבי רוח אם זה ככה.חבר שלי בחור מתוק ומקסים ולפי הרושם שעשה עליי הוא אחר שכנראה מאד אוהב להיות במרכז אך לא הגבר הטיפוסי והמאצו אלא "החמוד והמתוק שכולם אוהבים" משהו שדיי מזכיר קצת אישה, כי אישה לפעמים מחפשת את המרכז. בכל אופן הרושם שכנראה כל חייו הוא הקסים בחורות והפך לידיד מתוק וכובש ואני פתאום לא מרגישה גבר לידי אלא כמו חברה שאולי יש "תחרות סמויה" ולא מרגישה את האיש שלי לידי אלא אחד מתוק וממי וחברמן ....וכשאני חושבת על זה בודדות הפעמים שהוא החמיא לי, הוא יחמיא לי? ממש מוזר לי. כל חיי החמיאו לי ושיבחו אותי ופה אני בקשר שאין לי כל כך את זה, מרגישה שאין לי פה תגבר שמפרגן לאישה שלו אלא יש לי את "הגבר" המתוק החמוד עם החיוך המתוק שכובש את כולם.עוד כמה דברים נלווים- אני משערת שהוא אוהב אותי מאד ולא יבגוד בי גם.אך אני רואה מידי פעם שאם אישה עוברת העיניים מסתקרנות מ-א-ד- ....זה פוגע בי מוריד לי תבטחון וגורם לי להרגיש שהוא לא מסופק ממני וככה פתאום אני רוצה להיות לבד עם עצמי.אני בדילמה אם הוא האיש שלי, משהו בי לא שלם ואולי הוא יכול להיות האיש שלי....אולי נסגרה מגירת האמון מאז הקשר האחרון שאהבתי בצורה מטורפת ונפגעתי והיום אני אחרת? אני כל יום מציק לי משהו אחר בקשר הזה ואני מאמללת אותו ואותי . מה זה אומר שאולי אני לא סגורה על האיש הזה? מדוע מפריע לי שהעיניים שלו מסתקרנות אובר ?אולי בגלל שהוא לא נותן לי להרגיש מיוחדת ומפרגן לי? :(

ד"ר אורן חסון
את יודעת. אבל מתלבטת אם זה טוב לך..
01.08.2011 • 11:10

לירון יקרה,
גבר יכול להיות חמוד-מתוק וגם מפרגן, והוא יכול להיות גברי מאד ובאותה עת מרכז חברתי שדורש את תשומת הלב. ואני תוהה מה באמת מפריע לך. נדמה לי שאת לא בטוחה שהוא באמת רוצה אותך כי הוא לא יודע להראות זאת מספיק. ואולי את עדיין מחפשת את הגבר הקודם, ומחפשת פגמים בחבר הנוכחי – כלומר, מאד לא בטוחה ברצון שלך. ואולי את כועסת עדיין על סיום הקשר הקודם, ולכן לא משלימה עם מה שיש לך עכשיו. אנשים לא אוהבים להרגיש שהם כועסים מאד (או קנאים מאד) סתם. כי השלמה והתאהבות עכשיו אולי אומרים לך שכעסת לחינם על סיום הקשר הקודם, וזה לבד יכול להכעיס אותך, ולתת לך להרגיש רע ביחס לעצמך. אולי לכן את מתקשה להשלים עם הקשר הנוכחי.חפשי את התשובות שלך, ובעיקר, המשיכי הלאה בחייך. תמיד יהיו בהם דברים רעים ודברים טובים, ואת היא זו שבוחרת איך ובעיקר באיזו עוצמה את מרגישה איתם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שירי
את יודעת. אבל מתלבטת אם זה טוב לך..
02.08.2011 • 15:24

נכון איפשנו אני מחשת פגמים בנוכחי , כעסתי על העבר שלי אבל משתחררת ממנו כל יום..אבל אני מכירה את עצמי משהו תקוע לי בהתחלה הראתי המון חום היום יש בי מעצורים כיצד אני משתחררת מזה?

ד"ר אורן חסון
כיוון חשיבה, לעומת פיתרון יסודי
02.08.2011 • 22:43

שירי יקרה,
במסגרת הזו, כל מה שאני יכול לתת לך זה כיוון חשיבה. את קודם כל צריכה להחליט מה את רוצה לעשות. אחר-כך, אם את מתקשה לבצע לבד, אולי כדאי שתלכי לטיפול פרטני, כי אולי זה יותר עמוק ויותר בסיסי משאת מעריכה. או זה, או שהקשר אכן אינו מתאים. תצטרכי לעשות הערכה של הצרכים והרצונות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083