התחלת קשר שבירה: מה עובר עליו?

תאריך פנייה: 06.02.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ב
"לשרוד את תחילת הזוגיות
06.02.2014 • 22:10

שלום
! קראיתי את מאמרך. יפה להפליא .זה מחבר אותי לשאלה הבאה יחד עם הש.ב שלקחתי מהמאמר.אני מנסה לאחרונה הכרויות בעיקר וירטואליות. וכמו שציינת הן שבירות כמו נוצה אף אחד מהם חא החזיקו מעמד יותר משיחה אחת. פגישות לא התקיימו ואפילו טלפון לו הורם מצד אלה.חייבת לציין שמבין כולם הכרתי אחד שמצא חן בעיני מאוד .אומנם שונה ממני מאוד באופי- ישיר וגם מקובע אבל משהו בו קסם לי. דיברנו קרוב לשבוע וגם צחקנו המון. הוא די דאג לי בתקופה הזו ואני מאוד נקשרתי. באחת השיחות פשוט אמרתי משפט ציני (גם הוא רושם לי המון כך שזה היה תמוהה) והוא כניראה נפגע ואמר שאני נותנת הרגשה לא טובה. אני מצידי לקחתי קשה אבל התנצלתי.בתשובה שלו משתמע שהוא לא מעוניין בשיח איתי וכך באמת היה הוא הפסיק לדבר איתי לשלוח הודעות או לדאוג לשלומי. עד שהתפתח משהו קטן גם הוא נעלם. אני מרגישה שזוהי התחלה -כמו מהמאמר- רגיש אבל בעל פוטנציאל. קשה לי לחשוב על לדבר איתו מהתחושה שקיבלתי שהוא פשוט לא מעוניין. אין לי ביטחון לחוות תשובה שלילית שוב מה עושים? האם הוא בכלל לא מעוניין? איך מתחילים קשר יציב?

ד"ר אורן חסון
התחלת קשר שבירה
09.02.2014 • 11:10

ב. יקרה,
ראשית, מתברר שיש כאלה. אם יש גבר אחד שאיתו הצלחת לצלוח את הטלפון הראשון ולהמשיך הלאה, זה אומר שיהיו גם עוד כאלה, גם אם זה ייקח קצת זמן.לגבי הבחור הזה, אני לא יכול לדעת מה עבר בראשו לאחר שכתבת את מה שכתבת. אני לא יודע אם לא נגעת בעצב חשוף שלו, בנושא שכואב לו במיוחד, שאולי את עדיין לא היית יכולה לדעת, כשאתם בתחילת ההכרות. אני גם לא יכול לדעת איך הגבת לאחר שראית שנפגע. האם הודית וביקשת סליחה? האם תקפת אותו בתגובה? האם הכחשת את מה שעשית? האם הרגיש לאחר שהגיב על זה שאת מתגוננת במקום לקחת אחריות, ואולי זה מה שהפריע לו עוד יותר?ואולי יש לו רגישויות כאלו שבאמת לא מתאימות לך, גם אם את לא מכירה את טיבן עד הסוף כרגע, וצפו עכשיו על פני השטח, ואולי מוטב מוקדם מאשר אחר-כך.אלה הם הרבה דברים שאני לא יכול לדעת, ובגללם אין לי תשובה לשאלות מה עובר בראשו. אבל כפי שאמרתי, אם היה אחד כזה, יהיו עוד. ואולי יש להיזהר יותר במה שאומרים, ולומדים יותר את הצד השני - ותוך כדי כך גם את המותאמות שלו, וכן, נזהרים יותר בהתחלה מאשר אחר-כך, כי ההתחלה שבירה יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083