התחלת קשר: מה יכול לקרות?
הרקדנית
אהבה אבודה
⌄
שלום
ד''ר אורןקרה לי סיפור מוזר מאודפגשתי בחור מקסים באחד המקומות בהם אני רוקדת ויצאנו במשך שלושה שבועות. (שנינו באמצע שנות העשרים לחיינו)במהלך התקופה הרגשתי שמצאתי את הבחור אותו חיפשתי- מצא חן בעיניי מאוד, אותם תחומי עניין וכו' , מלח הארץ, מטייל וממש הרגשתי שאני מתאהבת בו.אותו בחור בתפקיד מסווג בצבא ולכן לא יכלנו לדבר הרבה במהלך השבוע ונפגשנו בסופשים אצלו בבית.בסופש האחרון שראיתי אותו ישנתי אצלו ובאותו ערב גם פגשתי את אביו( מאוד התביישתי קודם לכן אבל הוא אמר שאעלה ואפגוש את ההורים,בסוף רק אביו היה).בבוקר הוא אפילו הזמין אותי לים עם חבריו אבל נאלצתי לוותר בשל לימודים למבחן וקבענו שנתראה בערב במוצאי שבת. יש לציין שהוא אמר לי שהוא מחפש קשר רציני .*במוצאי שבת הוא שלח לי הודעה שהוא לא יגיע היום ולא נפגש, כי האקסית שלו שלחה לו הודעה שהיא צריכה אותו דחוף ולכן הוא הולך לראות מה קרה.ניסיתי להשיג אותו בטלפון, ולא היה מענה. מאז ניסיתי עוד פעמיים שלוש לחייג והוא לא ענה.הגעתי גם למסקנה שהוא כנראה חסם אותי בוואטספ, כי כשנכנסתי לשיחת הוואטספ שלנו ראיתי שאין תמונה (ומפלאפון אחר יש תמונה ככה שכנראה חסם...)כרגע אין לי את המספר שלו כי מחקתי באחד מהימים כי הייתי עצובה מאוד ועכשיו אני מלאת חרטה כי יכלתי לבדוק ולהתקשר בשנית.בנוסף חשבתי להתקשר אולי למשפחתו לראות אם הכל בסדר איתו, או שבכלל לא כדאי....אני לא מבינה מה עושים במצב כזה. הרגשתי שאני מאוהבת בו, שכבנו ואני מרגישה שזו טעות. אני לפעמים חושבת מה הסיכוי שקרה לו משהו ושאולי הוא לא יכול לדבר אבל חברותיי אומרות שהדבר נראה מוזר, שכן יכל לענות באותו ערב שקבענו ובעצם נפגש עם חברתו לשעבר.מה אתה חושב?תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
חלונות של זמן
⌄
רקדנית יקרה,
הייתם בתחילת הקשר. הכרתם רק כשלושה שבועות, ונפגשתם בסך הכל רק מספר פעמים קטן. ההתחלה נראתה טוב מאד, כאשר הוא אפילו הראה אותך להוריו. אלא שזו היתה תחילת הקשר, ולא כל הערפל שישנו תמיד בתחילתו של קשר, התפוגג. יתכן מאד שבאמת מאד מצאת חן בעיניו, אלא שהתרחישים האפשריים הם רבים, החל מכך שהוריו היו נגדך מסיבה כלשהי, מה שאולי פחות סביר, דרך האפשרות שמשהו בתקשורת ביניכם אחר כך לא התאים לו או שמשהו בך שלא התאים לו, מה שקשה לדעת, ועד לאפשרות שדווקא מאד מאד מצאת חן בעיניו, אבל משהו אחר קרה שהסיט אותו לכיוון אחר. למשל, שהאקסית שלו נקלעה למצוקה קשה בשל משהו אמיתי וקשה שקרה לה, והוא הרגיש שהוא מחוייב להיות אתה ולתת כתף, ולשם כך, היה מוכן לוותר עליך, כי לך הוא מחוייב פחות, ואולי גם מכיר אותך פחות ולכן מבין שעוד מוקדם מכדי לדעת אם זה יסתדר בעתיד. זה נכון, אגב, לשני הצדדים, כמבון. הנה משהו צץ אצלו, שאת לא יודעת מהו. כך שאולי במצב הזה, כשהיה צריך לעשות בחירה, הוא בחר בין הידוע גם אם אולי הפחות רצוי, לעומת הרצוי יותר באותו רגע, אבל הפחות מוכר. או אולי בשל תחושת המחוייבות היותר עמוקה שלו כלפיה, מאשר כלפייך. יתכן גם שהוא עוד לא ראה את העתיד רחוק כפי שאת אולי ראית, ולכן את ראית את הביחד שלכם כמחייב יותר מכפי שהוא ראה. זו היתה רק תחילת הדרך, והעובדה שהוא מצא חן בעינייך כל כך, לקחה אותך קדימה, בגלל מה שאת. אולי אפילו הרחק קדימה.יתכן שאת מצאת חן בעיניו באותה מידה כפי שהוא מצא חן בעינייך, אלא שהוא, בגלל מי שהוא, לא טס קדימה בראיית החיים המשותפים כפי שאת עשית.יכול להיות שזה פשוט היה עניין של טיימינג לא נכון שלא איפשר את המשך הקשר, ואולי דווקא הטיימינג הנכון שנתן לכם חלון רגעי למשהו טוב, שנסגר אחר כך.
ג
חלונות של זמן
⌄
אני יודעת שזה ישמע מוזר אבל אני מרגישה כל כך פגועהאמנם היינו ממש בהתחלה ולא הרגשתי אהבה גדולה אבל אני מרגישה שהאמון שלי נפגע.אני בדרך כלל לא לוקחת דברים ללב ואני מחליקה, אבל בגלל שהרגשתי בהתחלה שזה באמת יכול להצליח, שהוא אמר שהוא מעוניין בי ובקשר רציני וכי שכבנו, יש לי תחושות של ''למה שעכשיו זה לא יקרה שוב?' במיוחד לאור העובדה שהוא מאוד ריגש אותי.אני בחורה יפה ומחזרים אחרי אבל תמיד שמרתי על עצמי. איתו הרגשתי שכל מה שחיפשתי נמצא, הרגשתי כל כך בטוחה ונתתי אמון (כנראה יותר מדי מהר) ולכן גם שכבנו. זה אולי ישמע מאוד מוזר אבל הרגשתי ש''זה שזה'' למרות שיצאנו יחדיו שלושה שבועות.יש בי תחושות שאני מצטערת ששכבנו ושאולי הייתי מרגישה אחרת אם זה לא היה קורה. הוא היה נראה כמלך הארץ, אותם תחביבים כמו שלי, וגם זה בסוף -''נעלם ללא הודעה מראש'' אז למה שזה לא יקרה שוב עם אחד אחר? על אחת כמה וכמה שפגשתי מישהו כל כך נהדר, אז למה שזה לא יקרה עם מישהו קצת פחות נהדר?כיצד אני מעלימה את התחושות הללו ונותנת פוש לערך העצמי ?תודה רבה לך!
ד"ר אורן חסון
לבטוח בעצמך מחדש
⌄
ג יקרה,
זה לא נראה מוזר בכלל. בודאי שאת פגועה. דווקא משום שכאשר כבר מצאת מישהו שכל כך מצא חן בעינייך, והסרת את ההגנות שלך והתמסרת, זה כל כך מתסכל. והגיוני לגמרי שזה לוקח אותך למקומות שבהם את שואלת את עצמך לא רק אם את קוראת נכון את המציאות, אלא לשאלה אם זו המציאות כל הזמן, ושזה מה שאת צריכה לצפות לו.העניין הוא שלא הכרת אותו מספיק כדי לדעת. הוא אולי היה מלך הארץ בענייך, ואולי הוא גם מלח הארץ, אבל אולי הוא לא היה ישר כלפייך עד הסוף. וכפי שכתבתי לך קודם - יתכן שהוא כן היה כל מה שחשבת שהוא, כל עוד הייתם ביחד, אבל היתה לו הסטוריה שקפצה עליו מחדש, מה שאי אפשר היה לחזות מראש. שלא היה לך סיכוי לחזות מראש. כך שבכלל לא בטוח שאת לא קוראת נכון את המציאות, רק שהמציאות לפעמים יכולה להתהפך. יתכן שהוא כל מה שחשבת שהוא, אבל משהו התהפך במציאות שלו, ואת היית עדיין, בשלב הזה, רק רכיב דק במציאות שלו, ללא עוגנים מספיק חזקים כדי לייצב אותו איתך. כך שהחלון בזמן שהיה יכול להיות איתו נסגר.מה שאני מנסה לומר לך הוא שיתכן שאת עדיין קוראת נכון את המציאות, רק שאולי את צריכה לתת לעצמך יותר זמן כדי לבטוח בכך שהיא תישאר מציאות לאורך זמן. הפעם, בשל נסיבות שונות שאינן תלויות בך, ואולי אפילו אינן תלויות בו, החלון הזה החליף דיסקט. זה לא תמיד יהיה כך. איבדת את האמון בעיקר ביכולת שלך לקרוא את המציאות. תני לעצמך זמן. נראה לי שאת מספיק יציבה ומספיק חזקה כדי לבטוח בעצמך מחדש.