התאהבות לא מוצלחת: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 26.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רעות
חייתי בשקר..איך ממשיכים?
26.02.2011 • 13:24

שלום
ד"ר חסון היקר.אני יקצר כי העיניין די מסובך.הכרתי לא מזמן לפני חודשיים בערך גבר,הייתי איתו חודשיים שבמהלך החודשיים למדתי להתאהב בו וליפול למילים היפות שלו,אבל בחודשיים האלה גם למדתי להיות תלויה בו בכל דבר - מה שהוא לא עושה,הורס לי את המצב רוח.למשל-אני הולכת הרבה למועדון עם חברות שלי,מועדון שפעם הייתי באמת באה ורוקדת ונהנת בלי לחשוב על בנים אלא רק על כמה שאני אוהבת לרקוד,ומשהכרתי אותו אני תלויה בו זאת אומרת אם הוא לא בא באותו יום למועדון אני מתבאסת כל הערב.הקשר הזה היה במשך חודשיים עליות ומורדות,הרוב סבלתי.בקיצור, אתמול גיליתי שהכל היה שקר אחד גדול,הוא בחיים לא הרגיש אהבה אליי, שיקר שאמר את המיילים היפות צחק עליי כל הזמן הזה.ככה- הבעיה שלי היא כזאת.אני באמת רוצה לשכוח אותו ואתמול אמרתי נחדש למועדון אחר אולי ככה הוא לא יבוא ואני ישכח אותו-ולשם הוא בא. ועכשיו אני כל פעם יבוא והוא יהיה שם.הוא בא למועדונים שאני באה.איך אני אמורה להמשיך הלאה ככה? אני לא יכולה להתעלם בו במועדון אני לא יכולה להנות כי אני מסתכלת עליו כל הזמן.אשמח לעצה?

ד"ר אורן חסון
ללמוד לחיות מחדש, לאחר העלבון
27.02.2011 • 00:29

רעות יקרה,
אהבה זה אכן עניין מסובך. קשה גם לאהוב וגם להיות עצמאית לגמרי, כי זו מהות האהבה – התלות במישהו אחר. ראיית עצמך והוא ממשיכים ביחד, וראיית האושר שלך כשאת לא לבד, בהכרח יוצרים תלות. זה טבעי.אלא שמה שקרה הוא שהגבר שהתאהבת בו, לא התאהב בך. הבעיה היתה לא של תלות, אלא של זיהוי לא נכון של הסימנים, מה עוד שהוא כנראה היטעה אותך. אני לא בטוח שהוא "צחק עלייך", כמו שהוא לחץ עליך בעזרת הבטחות שאולי האמין בהן באותו רגע, או אולי למד לומר אותן מבלי להטריח את עצמו לחשוב אם זה נכון או לא נכון, ולו כי זה עובד, ורק אחר-כך בודק את עצמו אם מה שהוא אמר מתאים לו או לא.הקושי העיקרי שלך עכשיו הוא העלבון, ולכן את מתקשה להראות את עצמך בנוכחותו. את אולי רואה את עצמך בסביבתו כפי שאת חושבת שהוא רואה אותך, ואולי גם כפי שאת חושבת שהוא מספר עליך למי שבסביבתו. אני מניח שאת מגזימה, כי בדרך כלל אנחנו לוקחים דבר כזה רחוק יותר מאשר המשמעות האמיתית של פגיעה כזו, אבל בכל זאת, לא קל לך, ואני מבין את זה. בחרי בכל זאת מועדונים שבהם הוא לא שם. הוא הרי לא עוקב אחריך כדי להגיע לכל מקום שאת הולכת אליו. אם שניכם נמצאים רק באותם חמישה מועדונים, הסיכוי שהוא יהיה שם בערב נתון הוא הוא רק אחד לחמישה. כלומר, רק באחד מחמישה ערבים תראי אותו. ואם זה כך, ראי אם את יכולה ללכת למקום אחר באותו ערב. וקחי בחשבון שכעבור זמן מה, כבר תהיי פחות משמעותית בשבילו, ולכן גם הוא יהיה פחות משמעותי בשבילך – אחרי הכל, הוא יהיה עסוק בעניינים אחרים. חודשיים הייתם ביחד? בעוד חודשיים תוכלי להרגיש חופשיה לגמרי. ועד אז, דאגי להרגיש בנוח עם עצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083