השתתפות באירועים חברתיים בזוגיות
מתלבטת
השתתפות באירוע
⌄
איני יודעת מה לעשות וגם מה הסיבה? אספר בקצרה.לחברי יש תקשורת טובה בין גבר מסויים כשפוגש אותו ברחוב, הם מקשקשים זמן לא מעט. כשהוא פוגש אותי= רק מפלרטט איתי ולא מעבר לזה. אשתו אומרת לי רק שלום מטעמי נימוס.טיפוס סגור ואולי מעוד סיבות שיש לה... . בעבר הרחוק, "זרק" לי שאני אישה יפה ובזה נגמר. חברי גם נמצא בחוג מסויים יחד עם הגבר. באירועים שלהם מכל האנשים בחוג הם מזמינים רק אותנו מהחוג שבעלי נוכח ולא אף אחד מהאנשים בחוג. איני מבינה מה גורם לאדם להזמין אותנו למסיבה שעושה בביתו , מבלי שיש בינינו קשר עמוק.ז"א: לא באים אחד לשני, לא מרימים טלפון אחד לשני, וכשיש להם ארוע חברתי או משפחתי= פתאום מזמינים אותנו, רק בגלל שיש לו שפה משותפת עם בעלי???, אולי מזמין אותנו ממניעים אינטרסנטים??? אולי בגלל המראה החיצוני שלנו שיכול "לשווק" או להשוויץ בפני אורחיו???, לי ממש אין חישק להשתתף אצליהם באירועים, אך לבעלי לא נעים ללכת לבד, הוא לא אלמן ולא גרוש. א. מה נראה לכם לאור הנתונים לעיל הסיבה להזמנה???ב. האם רק בגלל שיש לו ולבעלי תקשורת טובה עלי גם להזדנף אחרי בעלי??, (לבעלי לא נעים שלא לכבדו מכל מיני סיבות אישיות...). מדוע לעזאזל מזמין אותנו????? תודה.ג. האם עלי לבוא לביתו למרות שאני מרגישה לא פתוחה איתם ולא מכירה את המוזמנים שלהם רק בגלל שבעלי מעוניין לבוא כי "הזמין אותו" וכו'?????
ד"ר אורן חסון
דינמיקה טבעית של זוגיות
⌄
מתלבטת יקרה,
את שואלת שאלה פשוטה: האם את מחוייבת לבעלך/חברך (השתמשת בשניהם) להשתתף בארועים חברתיים שאת לא אוהבת, או לא?הסיבה של הזמנת החברים אינה רלוונטית, אלא אם את חושבת שמישהו מחזר אחרייך, ויש שם יותר מהנראה לעין, שלא סיפרת.התשובה היא פשוטה: לפעמים אנחנו עושים עבור בני זוגנו דברים שאנחנו לא ממש אוהבים, כי זה עושה להם טוב. הגבול עובר אי שם במקום שבו לך זה עושה באמת רע. זה חלק מהדינמיקה הטבעית של זוגיות, ובעיקר של זוגיות פתוחה שבה אתם יכולים לדבר באופן חופשי על צרכים ומצוקות, ועל טוב לכם ורע לכם.
מתלבטת
ל- ד"ר חסון
⌄
שלום רב.
אין לי שום דבר להסתיר, נתתי את כל הנתונים שידועים לי. שאלתי היתה באמת פשוטו כמשמעו ובמלוא הרצינית: מה גורם לגבר להזמין אותנו לאירועים שלו רק בגלל שיש לו שפה משותפת עם בעלי?!, הרי אנו לא מבלים יחדיו, לא חברים בלב ובנפש, אשתו לא מעוניינת בקשר, הגבר הזמין מיוזמתו ואני בטוחה שזה לא רצון אשתו, כאילו "להראות אותנו" למשפחה ולחברים שלו???? מה יוצא לו מיזה??. אני למשל כשעושה אירוע מזמינה אך ורק את הקרובים לי, אלה שיש לי קשר איתם בכל צורה שהיא. לא מזמינה אדם שאומר לי רק שלום ברחוב ובזה נגמר. בעלי מתחנן שאצטרף אליו, לא נעים לו שכל אחד יבוא עם בת זוג והוא יבוא לבד. אני מבינה אותו. רק בשביל לשמור על שלום בית, בלית ברירה אלך איתו. זה שהגבר מזמין אותנו רק בגלל שהוא מחובר לבעלי- תמוה בעיני. על זה התכוונתי, ורציתי לשמוע דעתך בנידון. ותודה תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
איש איש ואמונתו, ודרכיו החברתיות
⌄
מתלבטת יקרה,
יכולות להיות המון אפשרויות לעניין של הגבר הזה בכם. מכיוון שאני לא יכול לדעת יותר ממה שאת כותבת לי, אני יכול לומר לך שכל אחת מהאפשרויות שהעלית יכולה להיות נכונה, ואולי שילוב שלהן, או אפשרויות נוספות, כמו שהוא מוצא עניין בבן זוגך יותר משאת מעריכה. העובדה שאת מעדיפה לארוע רק את הקרובים לך, אינה אומרת שכך נוהגים גם אחרים, ואת הרי יודעת את זה.ובכל זאת, אני מתרשם שיש משהו שאת לא אומרת, שלא מוצא חן בעינייך. ואני תוהה אם זה משהו ביחסים שבינך לבין בעלך, שיוצר מתח, ומתבטא בסיפור הזה, כשאת מחפשת דרכים להצדיק את אי רצונך להשתתף בארוע הזה, או אם יש משהו נוסף. אם אין, הסיבה שבגללה הוא מזמין אתכם באמת אינה משנה, שכן איש איש ואמונתו ודרכיו החברתיות.