השקעה בזוגיות: מה גורם לנסיגה לשיגרה
אובד עצות
מובן מאליו
⌄
היי ד"ר אורן,אני בן 44 גרוש+2,בזוגיות מזה שנתיים -הבעיה אצלי היא,שתמיד אני ממצה מהר ונותן לשגרה להשפיע בזוגיות,זה גורם לי לא להשקיע בזוגיות,ומרחיק את בת הזוג-עד למצב פרידה,לאחר מכן אני עושה הכול על מנת להשיב אותה אליי(ומרגיש מאוד שאני רוצה לשנות ולהשתנות)לאחר שאנחנו חוזרים..זה חוזר על עצמו,אני מרגיש שאני מאוד אוהב אותה,ולא רוצה לאבד אותה...איפה טעיתי?תודה מראש
ד"ר אורן חסון
לא הבנתי מה לא ברור
⌄
אובד עצות יקר,
מכיוון שאני לא מכיר אותך היטב, אני יכול לומר לך היכן טעית רק לפי מה שאתה יודע היכן טעית, כי הרי כתבת זאת: "הבעיה אצלי היא שתמיד אני ממצה ונותן לשגרה להשפיע בזוגיות, זה גורם לי לא להשקיע בזוגיות".אז מה לא ברור?יתכן שקשה לך לקבל זאת. יתכן שאתה לא מבין למה את עושה זאת ולא משקיע יותר. יתכן, אבל אני לא יכול להסביר לך למה זה קורה, בלי שנתת לי איזה שהוא קצה חוט. ואולי אני צריך להחזיר לך את השאלה: למה אתה נסוג לשיגרה? מה לא מעניין אותך מספיק בקשר הזוגי שלך, שגורם לך לסגת? ואולי - מה מרגיז אותך בקשר, שגורם לך לסגת? מה אתה מקריב שקשה לך?
אובד עצות
לא הבנתי מה לא ברור
⌄
הי...תודה על המשוב המהיר.
יש לי בעיה שאני מצליח להשיג קשר...ולא מצליח לשמר אותו,משהו בחופש שלי בזוגיות כנראה "מהווה איום"
אשמח לדעת איזה קצה חוט היית רוצה לדעת עליי.
כרגע זוגתי רוצה הפסקה לחשוב שוב על המצב...כבר פעם שנייה שזה קורה,איך אני יכול לרדת לשורש הבעיה פה?
תודה מראש
ד"ר אורן חסון
קצה חוט
⌄
אובד עצות יקר,
בוא ונתחיל מכך שתענה לשאלות ששאלתי אותך. אולי זה יהיה קצת חוט מתאים.
אובד עצות
קצה חוט
⌄
אם הייתי יודע את התשובות לא הייתי פונה...
האם זו סימפטום של לכבוש את היעד ואז להגיע לסוג של פורקן...?
ד"ר אורן חסון
להתחיל לחפש תשובות
⌄
אובד עצות יקר,
השאלות שלי היו שאלות די פשוטות. אתה מבין שאתה לא בסדר, אבל למעשה אתה לא מבין שאתה לא בסדר. למעשה, המצב העובדתי כרגע הוא שאתה רק מנחש שאתה לא בסדר, מבלי להבין למה. לכן, אני חושב שחשוב שתלך לטיפול ותתחיל לבחון את כל הדברים האלה לעומק, כי אתה אמור להבין את עצמך ואת האופן שבו נבנים קשרים זוגיים קצת יותר טוב. כשאין לך תשובות בכלל, אתה יכול להבין לבד שיש בעיה. התחל טיפול, וחפש תשובות לשאלות האלה.
אובד עצות
להתחיל לחפש תשובות
⌄
תודה לך ד"ר.על איזה טיפול אתה ממליץ?האם אתה גם מטפל התחום?תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
טיפול וכלים לזוגיות
⌄
אובד עצות יקר,
יתכן שיהיה אדם (מטפל או מטפלת) שיתאים לך יותר מאשר אחר, כעניין אישיותי, אבל כמעט כל סוג טיפול פסיכותרפי מקצועי יעזור לך למצוא תשובות לשאלות האלה. ראה גם באתר שלי את שלושה הדפים שלי על "כלים לזוגיות", אבל אל תסתפק בזה, כי כנראה שאתה זקוק גם למגע ולשיחות ולהדרכה האישית.