השפעת מוות על זוגיות

תאריך פנייה: 17.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
המשך להצילווו
17.09.2006 • 18:43

ד"ר שלום..דבר ראשון רציתי להודות לך מקרב לך שעזרת לי ונתת לי להבין טיפה מה עובר עליו ולהבין גם שכנראה הבעיה היא בו ולא בי, כיוון שמשך 3 החודשים האלה האכלתי את עצמי סרטים כמה אני לא בסדר.דבר נוסף הוא שרציתי לשאול אותך עוד מס שאלות שיעזרו לי להבין ולהגבר יותר והודה לך מאד אם תוכל לענות לי גם עליהם:1.למה זה בכלל קורה.. למה מות סבו ככ השפיע על מערכת הזוגיות שלנו? הרי ההפך הוא היה צריך להאחז בי והיינו אמורים להתקרב יותר?2.האם אני יוכל לעשות משהו כדי להוציא אותו מהמצב הזנה? יש טעם בכלל?3. אמרת שניתקלת במס' מקרים כאלה.. האם בחלק מהמקריחם בסופו של דבר אחרי תקופה של בילבול מצד הגבר הוא הבין מה הוא הפסיד ורצה לחזור לחברתו?תעני לי בבקשה.. זה נורא חשוב ליחג שמייח ושנה טובה!

ד"ר אורן חסון
השפעה של מוות מקרוב
20.09.2006 • 01:54

דנה יקרה,
1. כי יכול להיות שהשפעת המוות של קרוב משפחה מסיטה אותו למחשבות כמו התלבטות על משמעות החיים, שהמסקנות שלהן, מבחינתו, הן ריחוק ממך. זה יכול להיות משום שהוא לא רוצה להיפגע ממותו הבלתי צפוי של אדם קרוב, או משום שהוא מחליט למצות את החיים במקום להתמסד, ולכן מוטב לו שלא לפגוע בך, או בשל צורך להתרחק לזמן מה כדי לאפס את עצמו. הסיפור הזה יכול לקחת אותו למספר מקומות שונים, וקשה לי לדעת מה קורה איתו.2-3. אם את מאד רוצה אותו, יש טעם לנסות. אלא שזה יכול לעבוד, וזה יכול גם שלא לעבוד. הוא נמצא במשבר, ויכול להיות שאם תהיי לצידו כל העת, זה יעבור לו. אבל זה יכול לקחת חודשים רבים לפני שזה יקרה, וזה יכול להיות שזה יקרה, בסופו של דבר, עם מישהי אחרת, כי את כבר ראית אותו בחולשתו, ויהיה לו קשה להמשיך איתך בעקבות כך (במילים אחרות – יהיה לו אולי קל יותר עם מישהי שאיתה הוא יוכל לשמור, באופן אמין יותר, על תדמית הגבר החזק).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083