השפעה על בן זוג: דרכים אפשריות

תאריך פנייה: 19.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלית
אלימות
19.09.2006 • 09:31

שלום
תודה על התשובה שלך כתבתי לך על אלימות של בעלי לפני ההריון וגם עכשיון בהריוןאלימות מילולית אך גם פיזית הפנתה אותי לטלפון לנפגעות מאלימות ורציתילהוסיף שהייתי בטיפול קבוצתי כזה שבו הסבירו איך לעמוד על שלי ולא להסכיםלאלימות ואז השתצניתי ובעלי אמר לא הכרתי אותך ככה . הוא הכיר אותי כנועהואומרת כן לכל דבר ומבקשת סילחה תמיד ..גם כשאני לא אשמה רק בשביל לחזורלהיות יחד ופתאום אני עומדת על שלי ואז המצב התדרדר כי הוא רצה להחזיר אותילאישה הציתנית שהיתה לו קודם והוא הצליח . עזבתי את הטיפול כי הוא עשהיותר גרוע בעלי לא מודע לבעיה שלו וכל דבר פותר באלימות והשפלות ולכן לאמוכן ללכת לטיפול אלה שאני אלך כי אני עצבנית אחרי מכות והשפלות כלאחד יהיה עצבני ובדיכאון . אני לא מבקשת פתרון קסם אך אני בטוחה שאנילא היחידה ומבקשת עזרה אחרת אם קיימת תודה

ד"ר אורן חסון
להשפיע עליו בדרכים שהוא יוכל לקבל
20.09.2006 • 02:54

גלית יקרה,
עזרה אחרת היא דבר קשה לעשייה ולהשגה. ניסית ללכת בדרך נכונה, ונשברת באמצע. יכול להיות שהיית צריכה להתמיד בה יותר, תוך כדי המשיך שיחות עם המטפלים שלך, כי את בודאי לא הראשונה שעושים לה את זה, ושוברים אותה. האלטרנטיבה ה"קלה" האחרת היא להכנע ולהמשיך כפי שאת חייה. אבל אני מתרשם שזה שובר אותך. אם זה יימשך, מתישהו לא תהיה לך ברירה אלא להפרד.והאפשרות השלישית היא קשה וארוכה, ואני לא יודע אם תהיה בך נחישות ויכולת להתמיד בה: להקל עליו את נקודות הקונפליקט שביניכם, לקבל את הדברים הטובים שבו, ולנסות, דרך חיזוקים חיוביים של התנהגות טובה שלו, לשנות את ההבט הרגשי שלו. זה לא אומר שצריך להתרפס כלפיו, אבל זה אומר שצריך ללמוד להיות אסרטיבית בדרכים עדינות, תוך ריסון עצמי, ולהדריך אותו באופן איטי וסבלני אל זוגיות נכונה יותר. אלא שאני לא בטוח שאת יכולה לעשות את זה. העובדה שאת מגיבה בחריפות ובעצבנות מחריפה את המצב, ואומרת לי שהדרך הזו כמעט שאינה מעשית, ללא תמיכה. אם הוא מציע לך ללכת לטיפול – לכי. ועשי זאת אצל יועץ זוגי, כך שאולי תלמדי להשפיע על בן זוגך בדרכים שהוא יוכל לקבל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083