השיוויוניות בזוגיות: מה לעשות?
רווית
קשר
⌄
אני בזוגיות מזה שנה וחצי שהתחילה עם הבוס שלי בעבודה שחיי חיי לילה ועסוק מאוד כך שהזמן שנותר לו להשקיע בי הוא מועט מאוד. בהתחלה היה מושלם אך בתקופה האחרונה מזה כחצי שנה דעך הקשר מבחינת הרבה דברים: המשיכה המינית שלו אליי, ההשקעה והייחס כאילו אני מובנת מאליו ואין צורך להשקיע. הרבה פעמים אני מרגישה שהוא מנסה לפצות על זה בלדאוג לי כלכלית. עכשיו הוא החליט שהוא רוצה לעבור לגור תק' קצרה לבד כדי לחשוב ולהסדיר את כל הבלבול שהוא חווה כי הקשר כל כך רציני והוא רוצה לנסות לגור קצת לבד כדי לסמן על כך וי. אני הסכמתי אך אני מגלה שהתהליך הזה קשה לי משחשבתי ואני מתלבטת איך ךהתמודד איתו..לדבריו הוא אינו רוצה להיפרד ולא הפסקה של הקשר בינינו אלא שתוך זמן קצר הוא יבין את עצמו וירצה לקחת את הקשר קדימה ואני יעבור לגור אצלו(עד היום גרנו בדירה שלי ביחד משלב מאוד מוקדם של הקשר). אני מאוד מתלבטת אם הוא באמת יוכל לשים קצת בצד את הקריירה ולהשקיע בנו ואני גם מאוד אוהבת אותו ולא יכולה לחשוב כרגע על פרידה וכן אני אובדת עצות לגבי צורת ההתמודדות הטובה ביותר עם כל התהליך הזהאשמח להכוונה ועזרה
ד"ר אורן חסון
לרכוש את השיוויוניות עם הזמן.
⌄
רווית,אני לא יכול לדעת מה בדיוק הוא חושב, וגם לא מהן כוונותיו לגבי ההשקעה בך ובעבודה. זה דבר שתצטרכי לברר איתו. אלא מכיוון שאת אוהבת אותו מאד, ולא רוצה להיפרד ממנו, עדיף ללכת עם זה בשלב זה, ולראות לאן זה יוליך. אני לא יודע, ולא בטוח שזה באמת יוליך לאנשהו. אבל אם הוא אומר שכן, ושזה מה שאת רוצה גם, לכי עם זה, ותני לו צ'אנס. אלא שהקושי שלך הוא שלמעשה איבדת שליטה על התהליך. הוא זה שקובע, הוא זה שמחליט, ואת היא זו שמחכה למוצא פיו. זה לא נוח, זה לא בטוח, וזה אולי גם לא המקום שבו היית רוצה להיות בזוגיות. היית רוצה אותה שיוויונית יותר, כדי להרגיש בה בטוחה יותר. אין לי פתרון קל, רווית. את השיוויוניות יתכן שתצטרכי לרכוש בעמל רב מחדש, עם הזמן, ובהרבה סבלנות, כאשר תשובו להיות ביחד, אם כך הוא יחליט.