השהיית חתונה: מתי זה הפתרון הנכון?
סיוון
זוגיות במשבר
⌄
אני בת 28 ובן זוגי בן 30.אנחנו אוהבים מאוד באופן כללי ובעוד כחודש נמסד את יחסינו. בן זוגי קצר רוח באופיו ונוטה להתרגז בקלות-בפרט בתקופה האחרונה. הוא טיפוס שלא מפרגן, לא מקבל ביקורת ודוחה אותה בביקורות משלו בתור חומת הגנה-בקיצור ממש מתכון למריבות קולניות ופיצוצים.אני מרגישה שהקשר נהיה יותר ויותר מוזנח בשנה האחרונה מבחינת יחס בסיסי,דבר שגורם לי להתרחקות,אדישות וקרירות כללית -לדוגמה ירידה חדה בחשק המיני-הוא לא מבין שזה פועל יוצא ומאשים אותי שאני תמיד יבשה,אף פעם לא "בא לי" הסברתי לו שזה קשור לעובדה שאנחנו לא מטפחים את הקשר והוא שגרתי,אין לנו שום אינטרקציה ביחד, אין את הניצוץ שהיה לפני כן.הוא בתגובה טכנית הציע ש"נעשה דברים ביחד" אבל הבעיה היא בסיסית יותר ורגשית-משהו ביחס פשוט נעלם אין לי דרך טובה יותר להגדיר-תשומת לב אולי.זה מן מעגל קסמים שמוביל בזמן האחרון לפיצוצים ומריבות והמילים ביטול החתונה נזרקות מידי פעם לאוויר מצידי ומצידו. בפעם האחרונה שהיתה התפרצות הוא קרא לי בשם גנאי ובאתי לישון אצל הורי. הוא מאוד התפלא שלקחתי את התיק ופניתי לדלת והופתע עוד יותר שאמרתי לו עד שהוא לא מתנצל אין לו מה לדבר איתי. קרוב לוודאי שהוא לא יתנצל וכשאני אחזור הוא ירצה "לדבר" ואז שוב נגיע למריבה אחרת כי הוא אין לו כאמור תרבות שיחה. אני לא מוכנה לספוג יותר יחס כזה ופשוט לא יודעת מה לעשות עכשיו.
ד"ר אורן חסון
רגע לפני החתונה: עדיף להשהות ולטפל
⌄
סיוון יקרה,
זה אכן מעגל קסמים, שאין בו אפילו קסם אחד. זה משהו שעדיף לפתור לפני החתונה, כי אחרת אתם עלולים, מתוך תקווה "שהדברים ייפתרו איכשהו עם הזמן", למצוא עצמכם בזוגיות רעה, עם ילדים, ומשהים עוד את הדרך החוצה. לא שעניין הילדים הוא בהכרח רע, אלא שעדיף שזו תהיה בחירה שלכם מראש להביא ילדים ולהיפרד אחר-כך, מאשר לעשות זאת בלית ברירה, כאשר הציפיות שלכם נשברות שוב ושוב, ועם תהליך נגרר ששניכם מרגישים איתו רע, נפגעים ופוגעים.ההצעה שלי היא, למרות הכאב, ולמרות הסיכון, ולמרות הציפיות של כל מי שמסביב, ולמרות שבכך אתם "מוציאים את הכביסה המלוכלכת החוצה", להשהות את החתונה, לפתור את הבעיות שביניכם עם או בלי סיוע חיצוני של ייעוץ זוגי, ורק אז, לאחר שפתרתם אותם, להתחתן. אני חושב שיהיה לכם קל יותר להגיע לייעוץ אם מראש תגדירו ביניכם את העניין כתהליך שיש תיקווה בקצהו, כלומר, שאתם "רוצים להיות ביחד ורוצים לפני כן לשפר את הזוגיות", מאשר כתהליך שבו התיקווה הזו קלושה, כי אתם "שוקלים את העניין מחדש".