הריון מאוחר - מה לעשות?
שרה
יעוץ זוגי
⌄
ד"ר חסון שלום,
תודה על היעוץאני מרגישה שלפני שאני מדברת איתו- הרי כעת אנו לא בקשר -אני מבקשת עזרה שלך איך לבקש ממנו לבוא ליעוץ - בעבר הוא סירבאני הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות שהוא יראה שכדאי לבוא ליעוץ זוגי לנסיון לחבר את הקשר,מדוע שירצה לבוא אם רוצה להכיר נשים אחרות ואני לא מספיק חשובה כדי שייוותר על הפנטזיה על אחרות פוטנציאליות- בפועל אין לו אף אחת אחרתכאמור שנינו רווקיםלפני הוא אף פעם לא היה במחויבות או בקשר משמעותיולי היו בעבר 2 מערכות יחסים ארוכות, אך כנראה שנינו לא יודעים איך להיות במחויבות ולחבור לקשר מספק לשנינו למרות כל התשתית החיובית בינינו והאהבה והתשוקה וההתאמה- חסר לו הפרפרים ואני לא יודעת כנראה לייצא פרפריםאיך מייצרים פרפרים ומציתים התאהבות ( כנראה שמהתחלה הוא לא חש בזה )ואיך בהמשך יוצרים זוגיות מחייבת ?בתודה
ד"ר אורן חסון
הריון מאוחר
⌄
שרה יקרה,
לא הבנתי קודם את זה שאתם לא בקשר. את רוצה להגיד לי שאת בהריון ממנו כבר חצי שנה ועוד לא אמרת לו?עכשיו אני רואה שכתבת שהתרחק בחצי שנה האחרונה, ולפיכך אני מבין שבזמן הזה אתם לא בקשר. ואולי אני טועה. יש במכתב שלך הרבה מאד תקווה, והרבה הכחשה. את כותבת שאתם אוהבים ונהנים זה מחברת זה (המכתב הקודם), בלשון הווה. אבל אתם בכלל לא ביחד. כתבת: "מאחר ואנו אוהבים, ויש המון יפה וחיובי בקשר שלנו, כולל..." וכו'... אבל הנה מתברר שאין ביניכם כלל קשר. וכתבת כל כך בזמן הווה, עד שהצלחת להטעות אותי. כך שנראה לי שאת רוצה צ'אנס לאהבה שלכם, ונראה לי שזו אהבה וציפיות שלך, ולא שלכם.עם כל הכאב, אני לא בטוח שתוכלו ליצור זוגיות מחייבת. אני לא בטוח שהוא ירצה להגיע ליעוץ זוגי, כאשר אתם לא ממש זוג, והוא לא ממש בקשר איתך. אבל את צריכה להגיד לו שהוא עומד להיות אבא, לא? ונסו לראות עד כמה הוא מוכן לקחת את התפקיד הזה על עצמו. תגידי לו שיש לך דבר חשוב לומר לו, ומצאי מקום שקט שבו תוכלו לדבר, ועשי זאת.