הצלת נישואים טעונים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 30.07.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רויטל
יעוץ
30.07.2005 • 23:31

ד"ר חסון שלום.
אני בפעם הראשונה נכנסת לפורום ומעזה לכתוב משהו.אני בת 35 נשואה +2 בנות אחת בת 12 והשניה בת 8 שתיהן עם בעיות של קשב וריכוז , בעלי בן 36 נשואים 13 שנים וביחד 18 שנים חמש שנים היינו יחד לפני שהתחתנו , בסה"כ אני יכולה להגיד שחיינו סבירים עם עליות ומורדות כמו שלכל זוג .אני רוצה לציין שבן זוגי אדם נפלא רגיש אוהב דואג איכפתי , אבל אדם סגור ביותר שלא ליודע להניע רגשות , עבד קשה מאוד לפרנסת הבית ולא מחסיר דבר.אך אינו מבין כלל את חישובות התקשורת הזוגיות והשותפות בקבלת החלטות משוטפות .לאחר מספר רב של שיחות תקופתיות בהם אני אומרת שרע לי בתוך זוגיות כזאת ושאני רוצה להתגרש הוא נרתע לפרק זמן מ\סוים משתדל יותר ובחיוך כובש מסביר שהוא עושה כל מה שביכולתו אך מעולם לא הסכים ללכת ליעוץ.בשבוע האחרון הודעתי שאני רוצה להתגרש סופית ושאיני מעוניית לנסות ולתת שוב צאנ'ס . על מנת לתת לו להבין עד כמה אני רצינית זימנתי את הבנות לשיחה והודעתי להן שאחד מאיתנו צריך לעזוב את הבית , לכולם היה קשה לבנות לי וגם לו כולנו הכינו אבל אני החלטתי שאני לא רוצה יותר להיות במקום שלא טוב לי בו .ולאחר שבוע שלא ביברנו בוא בא התיישב לידי ואמר שלא בהין עד כמה לא טוב לי ובגלל שהפעם מאנין שאני מתכונת מאוד ברצינות להחלטתי להיפרד הוא מוכן לנסות וללכת ליעוץ .אך אני הוספתי אומרתי שאינני מוכנה להצטרף בטח לא בשלבים הראשונים .שאלותי אליך .1. האם נהגתי נכון. ?2. האם יש סיכוי להציל חיי נישואים טעונים כל כך?3. האם אדם שלא מאמין שבעל מקצוע יכול לעזור יכול להפיק תועלת מטיפול זוגי?4. אולי כדי שנפרד לפחות לתקופה מסויימת ?

ד"ר אורן חסון
יעוץ של הרגע האחרון
02.08.2005 • 16:59

רויטל יקרה,
מרבית הכותבים כאן כותבים פעם ראשונה. כך שאל תתרגשי מהעניין.שאלת אם יש סיכוי להציל נישואים טעונים כל כך. התשובה היא: תלוי במידה רבה בך. עושה רושם שהכוונות שלו טובות, גם אם אינו יודע איך. אלא שאת היא זו יש לה הרבה טינה, בין היתר גם משום שהוא לא עשה מאמץ ראוי, בודאי לטעמך, ולכן את לא בוטחת בו שהוא מסוגל לשנות דברים. אם יש בך עדיין התקווה שמשהו ישתנה, ואם יש בך עדיין אהבה ומשיכה אליו, בימים הטובים שלכם, אז יש סיכוי.אם הוא מגיע מתוך רצון טוב לשקם את הזוגיות, הוא ישתף פעולה עם איש מקצוע טוב. אחרי הכל, הוא לא הראשון ולא האחרון שמגיעים לטיפול מבלי לרצות להיות שם, או מבלי להאמין ביכולתו, ויש דרכים לרכוש את אמונו. ואם יועץ מסויים לא יתאים לשניכם, זה בסדר לעבור ליועץ אחר. אבל אני חושב שרצוי שגם את תגיעי לשם, כדי שהייעוץ יהיה יעיל יותר. פרידה, בדרך כלל מזיקה, משום שהיא יוצרת כבר ציפיות לצעד הבא. היא יכולה להיות טובה רק אם השהות המשותפת ביניכם יוצרת חיכוכים בלתי נפסקים, ועדיף לצאת מזה, עד שתדעו להתנהל ביחד מחדש. אבל כאן, כדאי אולי לשאול את היועץ שלכם איך לנהוג בנתונים שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083