הערכת בן זוג: מה חשוב?
חני
כבוד לעבודה
⌄
אורן שלוםבמשפחתו של בעלי מאד מייקר
ים ומעריכים אנשים בעלי עבודת "שכל" .אני עובדת בתחום הריתמיקה בגני ילדים.כשאני חוזרת לביתי לאחר ביקור אצלם, אני מרגישה לא טוב עם עצמי: שאני מבוזבזת, שאיני מוכשרת, שהעבודה שלי בזויה וכדו' (זה מה שהם משדרים לי)אני יודעת שבמשפחתו של בעלי מאד אוהבים אותי, אולם הידיעה הזאת אינה מצליחה להוציא ממני את ההרגשות האלה.חשוב לציין שאני מאד נהנית בעבודתי ומרגישה שייכת לתחום.רציתי לשאול כיצד אוכל להתגבר על כך שאני יודעת שהם לא מעריכים ומכבדים את סוג העבודה שלי? (במיוחד שאני יודעת שצריך כשרון מיוחד לעבודתי)כיצד אבהיר להם שכל אחד עובד במה שהוא אוהב ולא במה שנראה יותר חשוב ויותר מרשים???תודה רבה מראש
ד"ר אורן חסון
מה שחשוב הוא מה חושב בן זוגך
⌄
חני יקרה,
יהיה לך קשה לשנות אותם בהבט הזה. הם ילמדו להעריך אותך או לא ילמדו להעריך אותם עם הזמן לפי מה שאת שווה, למרות הדעה הקדומה שלהם.אבל מה שחשוב הוא מה חושב עלייך בן זוגך, ואם ואיך הוא עומד לצידך, ובעיקר, אם הוא מעריך אותך ואת העבודה שלך, בין אם כשאתם לבדכם, ובין אם כאשר אתם בקרב בני המשפחה שלו או עם חברים. עליהם תצטרכי להתגבר עם הזמן, ולשמור מרחק אם הם פוגעים בך. ואם את צריכה לשמור מרחק כדי שלא להפגע, בן זוגך צריך לדעת לקבל את זה, או לסייע לך להתמודד איתם.