העדר משיכה בזוגיות: איך לדעת

תאריך פנייה: 16.12.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לי
איך יודעים
16.12.2009 • 18:01

שלום,
אני בת 27 ויש לי זוגיות כבר 5 שנים עם פרידה אחת באמצע. אני כבר לא מאוהבת בבן זוג כמו בהתחלה...וכבר לא בא לי גם לקיים יחסים איתו, אין התרגשות. כן בא לי לבלות איתו, לראות סרט.... גם להתנשק לא בא לי...כשנפרדנו איפהשהו באמצע, הייתי עם אחר וכן היה בא לי כל הדברים האלו...מה זה אומר? האם זה יקרה עם כל אחד מתישהו?או שעדיף להפרד? זה מאוד קריטי כי זה או חתונה או להפרד ואני לא יודעת מה הדבר הנכון לעשות? הרי רגש זה דבר חולף לא?עלי להוסיף כי בהתחלה אהבתי אותו מאוד, נמשכתי אליו והכל היה טוב מאוד,ואנחנו מסתדרים טוב עד היום מלבד דברים פעוטים. אני מפחדת להתחתן ולהתחרט ומפחדת לעזוב ולהתחרט. מה השיקולים עלי לשים לב? האם רגש של כבוד ואהבה ללא משיכה מספיק על מנת לבלות חיים שלמים יחד? האם כדאי להתחתן ללא אהבה שממש ממש מרגישים? האם במקום שיש ספק אז אין ספק בנוגע לכך, או שהספק לגיטימי?איך עושים את ההחלטה הנכונה? זה ממש מטריד.אשמח לעצה. תודה!

ד"ר אורן חסון
איך יודעים
17.12.2009 • 02:03

לי יקרה,
את צודקת. לפעמים קשה מאד לדעת מה נכון ומה לא נכון, כי יש רציפות בין "כמה נפלא לי" לבין "כמה רע לי", וכל זה בכמה משתנים כמו כבוד הדדי, הצלחה כלכלית, עניין בכל מה שהצד השני אומר או עושה כי הוא/היאטיפוס מרתק, הרפתקנות, חיים חברתיים, משיכה ועוד. לכן, כמו בדברים רבים, אין שחור ולבן, יש עושר של צבעים ואפשרויות. איך יודעים מה טוב או מה מספיקטוב?משקללים, לי. את מה שחשוב, את מה שלא חשוב, את מה שמצליח לשמור זוגיות לאורך זמן, ואת מה שלא מצליח. ומה שאני מבין ממך שהמשיכה נעלמה לך. זה שאת לא מאוהבת בו כמו בהתחלה, זה נורמלי. תפקיד הריגוש הראשוני הוא ליצור קשר אינטימי עם אדם זר. זה לא כל כך פשוט, כשחושבים על זה. לכן, הקושי שלך הוא שאין לך משיכה כלפיו.משיכה, בעיקר בנשים, היא פונקציה של יחסים וקירבה רגשית. האם העלמות המשיכה שלך היא בגלל כעסים שצברת בגלל אותם דברים פעוטים, שלא הוצאת החוצה? אם כן, פתרו את הקושי הזה, והמשיכה תיפתר אולי. האם העדר המשיכה הוא בגלל שהפסקת להעריך אותו כגבר אסרטיבי ומצליח?חפשי, לי, את הסיבה להעדר המשיכה שלך, ראי איך את פותרת אותה, ודרכה אולי תפתרי את יתר הקשיים. לפעמים הדרך לפתור בעיות מסוג זה היא להשתחרר מלחצים. חשבי על זה, ועל דרכים לפתרון הבעיות הזוגיות שלכם, לפני שתוותרי עליה. ואם צריך, ואת חושבת שזה חשוב לך, לכו ליעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083