המלצות ליעוץ זוגי: מה לעשות?

תאריך פנייה: 08.12.2009 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שלומית
עזרה זוגית
08.12.2009 • 08:24

שלום
לדראני לא יודעת מניען לנתחיל

שלומית
עזרה זוגית
08.12.2009 • 08:35

אנחנו במערכת קשה שכל אחד רוצה לשנות את השני. המצב הכלכלי קשה. ובעלי לא מוכן לזוז סנטימטר . אני מיעצת לו איך נוכל לצאת מהתסבוכת הזו. והווא טוען שעושה הכוללפי השיחה האחרונה של יועצת זוכית. טוענת שאנחנו לא לוקחים אחריות ואנחנו חסר אופי. ואני צריכה לזעזע אותו ואולי אז יהיה שינוי. הוא לא מקשיב לבנקים ומוטך כספים למטרות טובות אך יודע שאין לנו. הוא לא מסוגכל להבין.איך יודעים כשיועצת זוגית אומרת שצריך להתגרש. האם זה הפתרון , יש לו חסכים רגשיים.אני בלופ של חוסר אמנון בסיסי בין שתינו , כל פעם מחדש אני רוצה להאמין בו ואז הוא שוב מושך כספים.האם התנהגות שכזו יכולה להשתנות . האם להתגרש. רע לי בזוכיות אבל כל הזמן אני אומרת אולי מחר יהיה יותר טוב. אולי הוא יעמוד במילה שלו??צריכה את עזרתככםשלומית

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי
09.12.2009 • 14:17

שלומית יקרה,
אם היועצת הזוגית שלכם לוחצת עליכם להתגרש ואת לא רוצה, סימן שהיא לא שכנעה אותך שזה מה שצריך לעשות. אם זה נכון לגבי שניכם, אל תעשו זאת. הרבה יותר קל להחליף יועץ זוגי ששניכם אינכם מסכימים עם מסקנותיו מאשר להתגרש. המקרים שבהם אני ממליץ לאחד מבני הזוג לעזוב הם נדירים ביותר, ובאמת קשורים רק למקרים קשים של התעללות או של פתולוגיה של אחד מבני הזוג. בכל יתר המקרים הקונפליקטים עולים, מנסים להתמודד איתם, וגם אם קשה, אני משאיר לבני הזוג את ההחלטה אם להפרד או לא. במצב זה, הם כבר מבינים מה עובד ומה לא, וגם מה נדרש מהם ואם הם מסוגלים ליצור שינוי שיאפשר לבן הזוג או בת הזוג שלהם לחיות איתם בשלום, כך שיעדיפו להישאר ביחד. ואז, זו החלטה, לכאן או לכאן, שהם שלמים איתה.לא אומר לבני הזוג שהם לא מתאימים או שאין להם מה לעשות ביחד, כי תמיד, אבל תמיד, וגם לאחר שיחות ארוכות ומעמיקות, הם יודעים טוב ממני מה הם מרגישים בתוך הזוגיות, מה תהיינה התחושות והחרדות מחוץ לזוגיות, מה בדיוק תהיינה ההתמודדויות לבד, ועם מי. בני הזוג הם שיחיו עם ההחלטות שלהם, לא אני. לכן, הם צריכים לעשות את ההחלטות. ובעצם, הרי די בכך שאחד מהם מחליט סופית שהוא עוזב. במקרה כזה אני עושה כל מה שאני יכול כדי שזו לא תהיה החלטה של רגע כתוצאה של כעס שיחלוף אחר-כך.חשוב שהגעתם ליעוץ זוגי. אני לא יודע כמה זמן הוא כבר נמשך, אבל צריך לפעמים להיות סבלניים, כדי ליצור אמון בין בני הזוג. אבל את זה אפש לעשות רק עם יועץ זוגי שייתן לכם תקווה שזה אפשרי. דברי איתה על זה באופן גלוי לפני שתעשו החלטה גם בעניין היועצת שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083