הכאה חד פעמית: מה עושים?
נטע-לי
אובדת עצות...
⌄
שלום
ד"ר,אני יוצאת עם מישהו בן 28 אני בת 23 קצת יותר מחצי שנה.הוא בחור מדהים!!! יש לו לב טוב, משכיל, חכם, זורם, כייף להיות בחברתו. אני מוכרחה לציין שהיחסים איתו מאוד פתוחים- כל אחד יודע הכל על השני. אין משחקים והצגות ונסיונות להרשים.הבעיה היא, שפעם אחת רבנו והוא משך אותי אליו (חזק עד כאב) והתלוננתי שכואב לי וביקשתי שיעזוב אותי אבל הוא לא. הוא המשיך למשוך אותי אליו ואני התנגדתי.כשכבר ממש התעצבנתי נתתי לו בעיטה חזקה. הוא מההלם והכאב החזיר לי במכה חזקה.אחרי כן הוא הצטער והתנצל וביקש סליחה.השאלה שלי- אם זה נורמלי שזה קורה? אם זאת שגיאה שיכולה לקרות לכל אחד? אם זה מעיד על משהו? מה אני אמורה לעשות???תודה מראש על עזרתך...
ד"ר אורן חסון
כוחנות פיזית חד פעמית
⌄
נטע-לי יקרה,
לפני זמן לא רב עניתי על שאלה אחרת הקשורה להכאה ראשונה וחד פעמית. אמנם שני המקרים אינם זהים בכלל, אבל חלק מתשובתי דומה.אנא קראי את תשובתי כאן. אתם צריכים חד משמעית לעצור את זה, כי לפעמים זה נותן לגיטימציה להמשך. עם זאת, חשוב אולי שלא להגזים בחשיבות העניין, כדי שלא להעצים את עניין התדמית של שניכם כמכים ומוכים, כי זה עדיין לא שם. באמת שלא. אני חושב שהכי נכון לשניכם הוא להחליט שהארוע הזה חשוב מספיק לדבר עליו ולחתום אותו כארוע חד פעמי, אבל גם לא להמעיט בערכו. כלומר, לקחת זאת מתוך הבנה שגם אנשים נורמטיביים עלולים להגיע למקום רע מאד, ולהחליט שאתם לא תעשו את זה. לכו לייעוץ זוגי לתקופה מוגדרת ומוגבלת, של 4-5 פגישות, וקחי את זה עלייך. תגידי שאת נבהלת מעצם התגובה האלימה שלך. בתהליך הייעוץ זה כבר יקבל את הפרופורציה המתאימה, כי אחרי הכל הגבת כחיה הלכודה במלכודת. גם המלכודת אין לה זכות קיום, והוא צריך להבין שאת לא חבר שלו, שווה ערך בכוח הפיזי, שאולי משם זה בא לו. אבל אם תגיעי מהאחריות שלך, יהיה לך קל יותר להוביל אותו אל הייעוץ הזוגי ולדאוג לכך שהוא לא יעשה את מה שעשה, ושאת לא תעשי את מה שעשית. אפילו אם לא היתה כאן כוונה אלימה וכוחנית, חשוב שלא תהיה לזה שום לגיטימציה בעתיד, ושתשובו לזוגיות נורמטיבית.