הישארות ביחד למען הילדים: מתי זה נכון?
יוסי
משבר בזוגיות
⌄
שלום רב,
אני נשוי עם שני ילדים מקסימים בני 4 ו6,זה כשבע שנים.
שנות נישואיי היו גרועות ביותר.אישתי אישה קשה ,די רעה ביותר וניסיתי לשמור כל השנים הללו על שלום בית.
ניסיתי הכל,בטוב בכעס בהתעלמות ושום דבר לא עזר איתה.
משפט לדוגמא שלה:"אני לעולם טועה ולכן לא אתנצל" והיא גם מתנהגת כך ולא מתנצלת אף פעם.
ישנם עוד המון דברים אך רוצה אני להגיע לשאלתי.
אני בחודשים האחרונים הגעתי למצב שאני לא אוהב אותה ונגעל ממנה.
חשבתי על ייעוץ,אך שללתי זאת מכיוון שאני לא מעוניין בה יותר כאישה.
אני כרגע איתה בגלל ילדיי המקסימים ואילו הייתי נשוי ללא ילדים,הייתי מתגרש מבלי לחשוב פעמיים.
הייתי רוצה לדעת מה אתה חושב על מצב זה ומה עליי לעשות לדעתך?
תודה מראש,
ד"ר אורן חסון
להישאר ביחד למען הילדים?
⌄
יוסי יקר,
לא ברור לי אם התכוונת לומר שהיא אומרת "אני לעולם טועה ולכן לא אתנצל", שזו אמירה שיש בה אמביוולנטיות והכלה, אבל גם קשיות מסויימת, או שהתכוונת שהיא אומרת "אני לעולםלאטועה, ולכן לא אתנצל", שזו אמירה קשה ואגרסיבית, ואולי בעיקר מתגוננת, וחסרת גמישות. אבל בוא ונדבר על הילדים:ילדים לומדים הרבה מאד מההורים. הדבר הראשון והמשמעותי ביותר הוא הביטחון העצמי והאישי, המגיע מחיזוקים שהם מקבלים מהוריהם. הדבר הנוסף הוא הביטחון הנובע מכך שהם חיים בסביבה בטוחה, יציבה, שליווה. הורים שרבים ביניהם לא נותנים לילדיהם אווירה שכזו, כי היא נפיצה, כי היא משתנה ובלתי צפוייה, וכי כשההורים רבים, הילדים מבינים מכך שלפחות אחד מההורים שלהם צודק והאחר טועה (כי הם רואים את העולם בגילאים הללו יותר בשחור/לבן). הגורם השלישי המשמעותי הוא ההורים שלהם כמודל, הן ביכולת שלהם להכיל, הן ביציבות שלהם, הן בביטחון שלהם באהבת ההורים ובכלל באהבה כמשהו חזק שאפשר לסמוך עליו, וגם כמודל בתגובה של ההורים למצבים שונים ומשונים.כשאתה שואל את עצמך אם שווה להישאר ביחד למען הילדים, קח בחשבון את כל המשתנים האלה, לא רק את קיום הסביבה שלהם לאורך זמן. גם לזה יש משמעות, אבל יש גם משמעות רבה לאיכות וליציבות של הסביבה הזו, ולא רק להמשך קיומה כ"סביבה" (קרי: "משפחה").אבל אולי לפני שתחליטו על פרידה או על הישארות בקשה הזה בכל מחיר, כדאי ללכת לייעוץ זוגי מקצועי, כדי לשפר את התנאים הנוכחיים. אני חושב שכדאי לחשוב על זה ברצינות, כי אם ממילא אתה חושב להישאר ביחד למען הילדים, אז לפחות שהתנאים הללו יהיו טובים יותר, לפחות עבורם אם לא עבורך. לא כך?