היכרות עם בן/בת זוג חדשה - טיפים
ע.ש.א
קנאה
⌄
אני וחבר שלי כבר שלוש שנים ביחד.יש לי בעיה של קנאה. יש לו ידידה (אחת) שהוא מכיר כמה כמה שנים, הקשר שלהם תמיד היה שהיא פעם בכמה חודשים שולחת לו הודעה לפלאפון ושואלת אותו מה קורה.לאחרונה הקשר הזה התחיל להיות על בסיס שבועי, והוא אפילו התחיל להתקשר ולשלוח הודעות בעצמו.כאשר אני רואה את ההודעות ממנה ואת ההתכתבויות אני נכנסת לכעס וקנאה שאין לי יכולת להסביר במילים, הדופק עולה והעצבים יחד איתו.קשה לי שהוא בקשר עם בנות. לא ציינתי, אבל לבחורה יש חבר. ועוד דבר, חבר שלי בצבא ואנחנו נפגשים פעם בשבוע במקרה הטוב.קשה לי שהוא מדבר עם מישהי אחרת על חשבון הזמן שלי והוא לא מוכן לנתק איתה את הקשר כי הוא אומר שאני חונקת אותו ואם הוא ינתק איתה את הקשר הוא ירגיש שהוא יתרחק ממני וזה יוצר בינינו פער.אני לא יודעת מה לעשות, אני לא מצליחה להתגבר על הקנאה והכעס, מצד שני אני לא רוצה שתהיה לי מישהי ש"תופסת" לי את המקום.הדבר היחיד שהוא מוכן לעשות למעני זה לא ליזום את שיחות הטלפון ולא לדבר איתה כשיש לו זמן לדבר איתי.באמת קשה לי ואני מתוסכלת. הוא רוצה שאני אפגש איתה לראות אותה ולהכיר אותה. מצד אחד אני רוצה למענו, מצד שני אני שונאת אותה מבלי לראות אותה וממש לא בא לי.מה לעשות??? צריכה עזרה!!!
ע.ש.א
קנאה
⌄
שכחתי לציין שאנחנו אוהבים מאוד, אך למרות זה, הריבים על הקשר הזה שלהם כמעט הביא לפרידה בינינו.
ד"ר אורן חסון
מפגש זוגות
⌄
ע.ש.א. יקרה,
כשאת אומרת שהוא בצבא, אני מניח שהוא לא בצבא קבע. כלומר, הנחה מסויימת לגבי הגיל שלכם. אני מבין את הקושי שלך, וככל שאת שוקעת בו יותר, כך קשה יותר לצאת ממנו. עם זאת, העובדה שהוא מוכן להכיר ביניכם אומרת שהוא פתוח ביחס אליה, ושהוא לא מרגיש שיש לו מה להסתיר. בדרך כלל זה רעיון טוב, ואולי אפילו להיפגש כרביעיה. אני מניח שבפגישה הראשונה תהיי מתוחה, אבל אם החבר שלך לא יחשוש מלהפגין יחסי קירבה אליך (ולכן, אגב, עדיף להיפגש ברביעייה, כדי להרגיש קל יותר עם הפגנת יחסי קירבה כלפי בן/בת זוג), זה אומר הרבה. אם תעשו יותר ממפגש אחד, עם הזמן יהיה לך קל יותר, כי יווצר גם קשר בינך לבינה - משהו שאולי קשה לך לראות עכשיו, אבל את מבינה שאם זה יקרה תהיי דווקא במקום בטוח יותר. כך שנסי להיות פתוחה לקראת מפגש כזה, והשתדלי שתיפגשו כמפגש זוגות.