הידרדרות בזוגיות: מה לעשות?
מירי
ברוגז
⌄
אני נשואה מזה 10 שנים. ואוהבת את בעלי מאוד.אבל בשנה האחרונה נוצר מצב שכשאנחנו רבים, אנחנו מטיחים אחד נגד השני האשמות (בדרך כלל הוא מתחיל) אני עונה הוא מאשים ואני מאשימה. וזהו. אחר כך אנחנו לא מדברים מספר ימים... המצב עכור בבית. והילדים סופגים את האוירה. אבל ממש אני מרגישה שאני לא רוצה לדבר איתו אחרי ההעלבות וההטחות והברוגז נמשך ונמשך ונמשך.... אל תגיד לי להתחיל לדבר איתו כי הדברים שלו והעלבות שלו מהדהדים כל הזמן בראשי, וקשה לי לסלוח על האשמות השוא שלו? מה עושים? האם זוהי תחילתה של הדרדרות במערכת היחסים???
ד"ר אורן חסון
מהיכן כל זה מתחיל?
⌄
מירי יקרה,
זו אכן תחילתה של הידרדרות. כעסים ועלבונות יוצרים צלקות של טינה ושל חוסר אמון, ואם תמשיכו כך, זה יצטבר, עד שיהיה לכם קשה לדבר זה עם זו. זה מאזן אימה, או כדור שלג, אם תרצי, שיש לו נטיה להסלים ולגדול, ולכן מוטב לעצור אותו כבר עכשיו.אני מבין שקשה לך לסלוח על ההאשמות שלו, ואני מניח שיש דברים שנאמרו על ידך, שגם לו קשה לסלוח. אבל צריך היכן שהוא להתחיל, למרות הקושי. השאלה היא גם ממה נוצר הקונפליקט בשנה האחרונה, וניגוד האינטרסים שאתם לא יכולים לגשר על פניו. התסכול יכול לגרום למצב שהגעתם אליו. כדאי שתגיעו ליעוץ זוגי, לפני שיהיה מאוחר מדי, שתבינו מה נמצא בבסיס כל זה, וגם כדי שתלמדו איך להגיע להסכמות כאשר אינכם מסכימים בדברים עקרוניים.