הידרדרות בזוגיות: טיפים ועזרה

תאריך פנייה: 23.02.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
יעל
זוגיות בין הורי- לא קיבלתי מענה
23.02.2012 • 14:16

הורי בני 70+ ובשנים האחרונות הקשר שלהם הולך ומתדרדר,זה התחיל בכך שאבא לא יכול לדאוג לעצמו, אני מדברת גם על בריחות שתן בלילה, ועוד דברים בסגנון הזה ככה שאימי חוץ מהאישה שלו, הפכה גם למטפלת הסיעודית שלו.זה מקשה עליה, אין לה שום עזרה חוץ מאיתנו הילדים שמגיעים מידי פעם,אבי גם לא צלול ככה שגם נושאי השיחה ביניהם פחתו.לי מהצד, קשה מאוד מאוד לראות את זה, אני בוכה הרבה, וחבל לי על זוגיות מדהימה ומקור השראה שכך התדרדר.כיצד אוכל להשפיע ולעזור? להם ולעצמי

ד"ר אורן חסון
זוגיות מידרדרת
25.02.2012 • 21:18

יעל יקרה,
לצערי לא זכורה לי שאלה קודמת שלך, אולי החמצתי אותה. בכל מקרה, את בפורום הלא נכון. את כותבת על בעיות גריאטריות שבין הורייך, שהן טיפוסיות לגילאים הללו. ההידרדרות בזוגיות היא בשל הידרדרות ביכולות, וביניהן, עד כמה שזה כואב, גם ביכולות המנטליות. אמך גם כבר לא מסוגלת פיזית, ואולי גם מנטלית לטפל באביך, ואולי לכן היא מתקוממת ומרגישה תסכול וכשלון. הורייך לא אשמים בכך, אבל הם זקוקים לסיעוד וטיפול. בשביל זה יש טיפול ואיבחון גריאטרי גם בקופות החולים. התייעצי איתם, בקשי אבחנות, ובדקי את האפשרויות הסיעודיות ושל הביטוח הלאומי. קחי בחשבון שהורייך אולי כבר לא אותם אנשים, ואל תשפטי אותם ואת הזוגיות שלהם לפי מצבם הנוכחי, אלא על פי המקום והזמן שבהם היתה להם אפשרות בחירה, והם בחרו בזוגיות המדהימה שהיתה להם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יעל
זוגיות מידרדרת- תשובתי
28.02.2012 • 19:52

אורן, מודה לך מקרב לך על התשובה.כתבת פה לבחון את :האפשרויות הסיעודיות ושל הביטוח "זו אחת הבעיות הביטוח מתחמק, אומרים שאנחנו לא זכאים לאחות סיעודית.על מי מה הם קובעים את זה.למי בדיוק עליי לפנות, זה כבר לא קשור לכללית אני חושבת.

ד"ר אורן חסון
לחפש את התשובות מתחת לפנס
01.03.2012 • 12:32

יעל יקרה,
לצערי, ואני באמת אומר זאת – לצערי, זה באמת לא התחום המקצועי שלי. אמנם אני מכיר את הבעיות הללו באופן אישי, אבל בנושא זה אני כאחד האדם. הפורום הזה מיועד להיות פורום מקצועי בתחום התמחותי, וזה אינו תחום התמחותי. חפשי בבקשה תשובות בפוורומים מתאימים הנוגעים לגריאטריה ולסיעוד וביטוח לאומי, או שתעשי טלפונים לכל מי שנוגע לעניין ובקשי יותר מידע וסיוע. בנושא שאיני איש מקצוע בו, לחפש את התשובות אצלי זו אולי הדרך הקלה, אבל גם הפחות יעילה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083