היא רוצה לחזור - מה לעשות?
k.b
חוסר אינטימיות
⌄
הסיפור שלי מאוד כאוב ואנסה לפרט בקצרה אודותיו.אשתי ואני נשואים שנה וחצי ויש לנו תינוק בן 4 חודשים.עד לפני חודשיים גרנו אצל ההורים שלה במטרה לחסוך ולרכוש דירה שקנינו על הנייר.היה חסר לנו סכום כסף מסוים שההורים שלי הבטיחו לנו אך לצערי לקראת מועד התשלום הודיעו לנו שאין הם יכולים לעזור לנו.חלום הדירה התנפץ לנו בפנים ונוצר נתק רב בין הוריי לאשתי שכועסת עליהם.כמו כן בחצי שנה האחרונה הסתבכתי בהימורים וסיפרתי לאשתי על כך רק לפני חודשיים.היא קיבלה זאת מאוד קשה ובעקבות זאת הוריה זרקו אותי מביתהם.אנו חיים כבר חודשיים בנפרד ורק לאחרונה התחלנו להתקרב חזרה.בנושא ההימורים אני מטופל אצל פסיכולוג שעוזר לי להתגבר על הבעיה.במפגשים עם אשתי אני מנסה לנשק אותה או להגיע למצב אינטימי והיא פשוט דוחקת אותי ומתרחקת בטענה שאיננה מסוגלת.שבוע הבא אנו חוזרים לגור ביחד בדירה שכורה ואינני יודע מה לעשות ?,אני מתהלך כל היום עם ראשי למטה וקשה לי מאוד לתפקד.אני כל כך רוצה להחזיר את הגלגל אחורה ופשוט אני לא מסוגל להתנתק מרגשות האשם ומהמחשבה שאשתי לא מסוגלת להכנס למצב אינטימי עימי.אני מאוד מאוד אוהב אותה אך נראה לי שהיא כבר לא מסוגלת להיות איתי.האם יש בכלל תקווה לקשר?
ד"ר אורן חסון
לתת לה להתקדם בקצב שלה, ולרצות יותר
⌄
k.b.יקר,
כדאי שתדע שאתה כנראה במצב לא רע. היא רוצה לחזור ולחיות איתך, אבל במקום להתחזק מזה, אתה משקיע את עצמך בעובדה שהיא לא נותנת לך לנשק אותה, ומתרחקת ממך פיזית. אתה צריך לתת לה את הזמן, ולא להתייאש. ככל שתתן לה להרגיש שאתה מתחשב בה, כך היא תתרכך יותר. אז אל תלחץ, אבל גם אל תשכח לנסות, מדי פעם. אולי פחות, ואולי הרבה פחות משאתה עושה עכשיו, אבל עשה זאת מדי פעם, שלא תחשוב שהפסקת לרצות, כי אז היא תתחיל להתייאש.אני יודע שזה נשמע קצת מבלבל, אבל כדאי להגיע לאיזון הנכון, שבו היא תדע שאתה רוצה, אבל גם מתחשב וקשוב לה ולצרכים שלה. וכשהיא מתקרבת קצת אליך, הגב בחיוב, הוסף קצת משלך, אבל אל תתנפל עליה, אלא המשך להיות קשוב אליה.