החלמה מקשר: איך להתמודד

תאריך פנייה: 17.10.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שי
שבור בפעם השנייה
17.10.2012 • 23:10

שלום
דוקטור אני בן 23 לאחרונה ( חצי שנה ) האקסית שלי סיימה איתי קשר שארך 4 שנים היא בת 21 , הקשר נגמר לטענתה כי היא רוצה להתנסות בחיים וכי בא לה ריגושים חדשים.אני כבר התחלתי לשכוח אותה להתגבר על הכל , חזרתי לעצמי לאחר הדכדוך שהייתי נמצא.אך כל זה תקף לעד לפני חודש שהיא חזרה ליצור איתי קשר , יצאנו לבלות לאכול וכו... שום דבר אינטימי ומעבר לו.הרגשתי שהיא משחקת בי ואני המשכתי להיות עיוור הרגשות הציפו אותי הכמיהה לחזור בערה בי כל כך...ולפתע אתמול הגיע הסמס הבא: " מצטערת שהשליתי אותך אני בקשר עם מישהו כרגע ולא מתאים לו שנדבר "אני מרגיש שחזרתי אחורה בזמן, שוב פעם אנימחקתי אותה ישר מהפייסבוק כדי לא לראות כלום ואני לא מפסיק לחשוב עליה ועל כל המצב העגום הזהאני מתוסכל מעצמי איך נתתי לזה לקרות מתקשה להבין את המעשים שלה והנסיון לנתח אותם תוקעים אותי אני לא מצליח לשכוח הייתי שמח לקבל ממך טיפים איך להמשיך כי אני פשוט לא מסוגל יותרתודההייתי בקשר עד לפני חודש וחצי, האקסית בגדה בי והלכה לה עם אחר, היא כרגע איתו.אני לא מצליח להתעלם מהעובדה שאני מקנא, קשה לי, הזמן עוזר מעט אין ספק אבל הגעגוע מפרק אותי עוד יותר.הייתי בכמה ריבאונדים וזה לא עשה לי טוב רק הפיל אותי יותר למטה.הייתה ביננו אהבה אדירה ואני מוכן לחתום שגם היא חושבת ככה.אני לא מצליח לקום אני מתחמק ונעלם.אני נראה לא רע בכלל יש לי הצעות בכל יציאה כזו או אחרת. אני בוגר ומכוון גובהה.אבל מרגיש כל כך קטן.הייתיי רוצה להתחיל לקום שוב על הרגליים אבל באמת לקום.בנסוף מאוד קשה לי לדעת שהיא כבר בשלה במשהו אחר כל כך אחר ממני.והיא שם וכבר שחכה, הקושי בלהבין את המעשים שלה והנסיון לנתח אותם רק תוקעים אותי יותר ואני לא מצליח להרפות.הייתי שמח לשמוע את דעתך בעניין ולקבל מס' טיפים. תודה רבה.שלום דוקטור אני בן 23 לאחרונה ( חצי שנה ) האקסית שלי סיימה איתי קשר שארך 4 שנים היא בת 21 הקשר נגמר לטענתה כי היא רוצה להתנסות בחיים וכי בא לה ריגושים חדשיםאניאני כבר התחלתי לשכוח אותה לפני חודש והתחלתי לחזור לעצמי לאחר תקופה לא מבוטלת בה הייתי שרוי בדיכאוןלפני כחודש היא חזרה ליצור איתי קשר יצאנו לבלות לאכול וכו... שום דבר אינטימי ומעבר לו הרגשתי שהיא משחקת בי ואני המשכתי להיות עיוורהרגשות הציפו אותי הכמיהה לחזור בערה בי כל כךולפתע אתמול הגיע הסמס הבא "מצטער שהשליתי אותך אני בקשר עם מישהו כרגע ולא מתאים שנדבר "אני מרגיש שחזרתי אחורה בזמן מחקתי אותה ישר מהפייסבוק כדי לא לראות כלום ואני לא מפסיק לחשוב עליה ועל כל המצב העגום הזהאני מתוסכל מעצמי נתתי לזה לקרות הייתי שמח לקבל ממך טיפים איך להמשיך כי אני פשוט לא מסוגלשלום דוקטור אני בן 23 לאחרונה ( חצי שנה ) האקסית שלי סיימה איתי קשר שארך 4 שנים היא בת 21 הקשר נגמר לטענתה כי היא רוצה להתנסות בחיים וכי בא לה ריגושים חדשיםאניאני כבר התחלתי לשכוח אותה לפני חודש והתחלתי לחזור לעצמי לאחר תקופה לא מבוטלת בה הייתי שרוי בדיכאוןלפני כחודש היא חזרה ליצור איתי קשר יצאנו לבלות לאכול וכו... שום דבר אינטימי ומעבר לו הרגשתי שהיא משחקת בי ואני המשכתי להיות עיוורהרגשות הציפו אותי הכמיהה לחזור בערה בי כל כךולפתע אתמול הגיע הסמס הבא "מצטער שהשליתי אותך אני בקשר עם מישהו כרגע ולא מתאים שנדבר "אני מרגיש שחזרתי אחורה בזמן מחקתי אותה ישר מהפייסבוק כדי לא לראות כלום ואני לא מפסיק לחשוב עליה ועל כל המצב העגום הזהאני מתוסכל מעצמי נתתי לזה לקרות הייתי שמח לקבל ממך טיפים איך להמשיך כי אני פשוט לא מסוגלשלום דוקטור אני בן 23 לאחרונה ( חצי שנה ) האקסית שלי סיימה איתי קשר שארך 4 שנים היא בת 21 הקשר נגמר לטענתה כי היא רוצה להתנסות בחיים וכי בא לה ריגושים חדשיםאניאני כבר התחלתי לשכוח אותה לפני חודש והתחלתי לחזור לעצמי לאחר תקופה לא מבוטלת בה הייתי שרוי בדיכאוןלפני כחודש היא חזרה ליצור איתי קשר יצאנו לבלות לאכול וכו... שום דבר אינטימי ומעבר לו הרגשתי שהיא משחקת בי ואני המשכתי להיות עיוורהרגשות הציפו אותי הכמיהה לחזור בערה בי כל כךולפתע אתמול הגיע הסמס הבא "מצטער שהשליתי אותך אני בקשר עם מישהו כרגע ולא מתאים שנדבר "אני מרגיש שחזרתי אחורה בזמן מחקתי אותה ישר מהפייסבוק כדי לא לראות כלום ואני לא מפסיק לחשוב עליה ועל כל המצב העגום הזהאני מתוסכל מעצמי נתתי לזה לקרות הייתי שמח לקבל ממך טיפים איך להמשיך כי אני פשוט לא מסוגלשלום דוקטור אני בן 23 לאחרונה ( חצי שנה ) האקסית שלי סיימה איתי קשר שארך 4 שנים היא בת 21 הקשר נגמר לטענתה כי היא רוצה להתנסות בחיים וכי בא לה ריגושים חדשיםאניאני כבר התחלתי לשכוח אותה לפני חודש והתחלתי לחזור לעצמי לאחר תקופה לא מבוטלת בה הייתי שרוי בדיכאוןלפני כחודש היא חזרה ליצור איתי קשר יצאנו לבלות לאכול וכו... שום דבר אינטימי ומעבר לו הרגשתי שהיא משחקת בי ואני המשכתי להיות עיוורהרגשות הציפו אותי הכמיהה לחזור בערה בי כל כךולפתע אתמול הגיע הסמס הבא "מצטער שהשליתי אותך אני בקשר עם מישהו כרגע ולא מתאים שנדבר "אני מרגיש שחזרתי אחורה בזמן מחקתי אותה ישר מהפייסבוק כדי לא לראות כלום ואני לא מפסיק לחשוב עליה ועל כל המצב העגום הזהאני מתוסכל מעצמי נתתי לזה לקרות הייתי שמח לקבל ממך טיפים איך להמשיך כי אני פשוט לא מסוגלשלום דוקטור אני בן 23 לאחרונה ( חצי שנה ) האקסית שלי סיימה איתי קשר שארך 4 שנים היא בת 21 הקשר נגמר לטענתה כי היא רוצה להתנסות בחיים וכי בא לה ריגושים חדשיםאניאני כבר התחלתי לשכוח אותה לפני חודש והתחלתי לחזור לעצמי לאחר תקופה לא מבוטלת בה הייתי שרוי בדיכאוןלפני כחודש היא חזרה ליצור איתי קשר יצאנו לבלות לאכול וכו... שום דבר אינטימי ומעבר לו הרגשתי שהיא משחקת בי ואני המשכתי להיות עיוורהרגשות הציפו אותי הכמיהה לחזור בערה בי כל כךולפתע אתמול הגיע הסמס הבא "מצטער שהשליתי אותך אני בקשר עם מישהו כרגע ולא מתאים שנדבר "אני מרגיש שחזרתי אחורה בזמן מחקתי אותה ישר מהפייסבוק כדי לא לראות כלום ואני לא מפסיק לחשוב עליה ועל כל המצב העגום הזהאני מתוסכל מעצמי נתתי לזה לקרות הייתי שמח לקבל ממך טיפים איך להמשיך כי אני פשוט לא מסוגלשלום דוקטור אני בן 23 לאחרונה ( חצי שנה ) האקסית שלי סיימה איתי קשר שארך 4 שנים היא בת 21 הקשר נגמר לטענתה כי היא רוצה להתנסות בחיים וכי בא לה ריגושים חדשיםאניאני כבר התחלתי לשכוח אותה לפני חודש והתחלתי לחזור לעצמי לאחר תקופה לא מבוטלת בה הייתי שרוי בדיכאוןלפני כחודש היא חזרה ליצור איתי קשר יצאנו לבלות לאכול וכו... שום דבר אינטימי ומעבר לו הרגשתי שהיא משחקת בי ואני המשכתי להיות עיוורהרגשות הציפו אותי הכמיהה לחזור בערה בי כל כךולפתע אתמול הגיע הסמס הבא "מצטער שהשליתי אותך אני בקשר עם מישהו כרגע ולא מתאים שנדבר "אני מרגיש שחזרתי אחורה בזמן מחקתי אותה ישר מהפייסבוק כדי לא לראות כלום ואני לא מפסיק לחשוב עליה ועל כל המצב העגום הזהאני מתוסכל מעצמי נתתי לזה לקרות הייתי שמח לקבל ממך טיפים איך להמשיך כי אני פשוט לא מש

ד"ר אורן חסון
החלמה מקשר
19.10.2012 • 16:15

שי יקר,
החלמה מקשר אינה דבר קל. בעיקר מקשר מאד קרוב שרצית מאד. לא פלא שאם היא יוצרת קשר מחודש, עוד בטרם "החלמת" לגמרי (שזה אומר, בצורתו המלאה: בטרם התאהבת מחדש באחרת), התקוות שלך מתחדשות, והרגש מתחדש. וכאשר זה לא הולך, גם האכזבה רבה, וגם הכעס שלך על עצמך, שאיך התפתית. בעיקר, כי זה מפריע לך להחלים.היא כנראה יצרה איתך קשר כדי להרגיש טוב יותר עם עצמה. זה קורה ל"אקסים" לאחר שקשר מסויים שיצרו אחר-כך לא הולך, והם רוצים להרגיש שהם בכל זאת בסדר. ואולי אפילו, גם אם לא יודו בזה בפני עצמם, לאשר את הידיעה שיהיה להם לאן לחזור אם שום דבר אחר לא יילך (כמו גבר ואשה שהם ידידים טובים, ונשבעים שאם עד גיל 35 לא ימצאו אף אחד, הם יתחתנו זה עם זה). זו חולשה שלה, לא יותר, כשהיא רצתה להתגבר על הנפילה הרגשית שלה על חשבונך. זה קורה. המשך הלאה בכל זאת. למדת בדרך משהו חדש, שהוא גם אומר - אז נתתי עוד צ'א'נס, ואני בסדר בזה שנתתי עוד צ'אנס, כי חשבתי שיש סיכוי ושהיא הבינה משהו שלא הבינה קודם, אבל הסיכוי שזה יקרה שוב בפעם הבאה קטן עוד יותר. הן בגללה והן בגללי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083