החלטת פרידה: הקשיבי לעצמך
מבולבלת
מחשבות על פרידה
⌄
לאורן היקר,
כתבתי לך הודעה ב-12.2.13 הודעה עם הכותרת "פרשת דרכים בזוגיות חדשה". כדי לא להטריח אותך לשווא בקריאת ההודעה הקודמת - אספר בקצרה את העיקר, ולאחריו ההתלבטות.אני (בת 31) יוצאת חודשיים עם בחור בן 33. יש לו לקות ראייה קלה שמונעת ממנו לנהוג. מעבר לכך רואה כרגיל. הוא אחרי זוגיות של 7 שנים שהסתיימה לפני שנה. אני אחרי מספר קשרים זוגיים שהארוכה מביניהן נמשכה 8 חודשים. נפגעתי מספר פעמים בעבר מגברים.הבחור הנוכחי רציני, אמין, חכם, מעניין. יש לנו שיחה זורמת. אנחנו מדברים מידי יום. הוא יוזם דייטים מעניינים: באולינג, סרט, בית קפה, מסעדה, טיול.לכאורה הכל נראה סבבה. היו לנו מספר חיכוכים - למשל קבע איתי בוולנטיין ואחר כך ביטל כי היה עצבני מהעבודה. מה שבעיקר מפריע לי זה הנושא הכספי, ולאחרונה גם דיברתי איתו על זה.הוא חושב שבחור אמור לשלם על בחורה ב-2 דייטים ראשונים, ואחר כך הם אמורים להתחלק בתשלום על הדייט. אני חושבת שבחור כן אמור לשלם לרב על הבחורה לפחות בדייט הראשון. הוא די כעס שאמרתי לו את זה.שאלתי אנשים רבים והדעות שונות.העניין הוא שאני חוששת שהוא קמצן, הוא תמיד מחפש דילים והוזלות. יש לי הרגשה שהוא מקפיד איתי על חלוקה שווה בתשלום על הדייטים. כל זאת ממש הוריד לי מהרושם הראשוני עליו.אני לא חומרנית, אבל כן חשוב לי לראות שהבחור משקיע בי כספית, כסימן לכך שהוא נדיב, ושאם נהיה בזוגיות הוא לא יתחשבן איתי על כל דבר שאני קונה ושאם יהיו לנו ילדים ביחד שהוא יהיה נדיב גם כלפיהם.לאור כל החיכוכים שהיו החלטנו לפני שבועיים שאנחנו על תקן ידידים (הוא לא רצה להיפגע, כי נפגע מהקשר הקודם).לאחרונה יש לי יותר ויותר מחשבות להיפרד, הרושם הראשוני שהוא יצר נהרס, הפרפרים שהיו בפגישות הראשונות נעלמו והתעופפו. אני לא רואה את עצמי למשל גרה איתו.מצד שני הוא מאוד משקיע בדברים אחרים - הוא תכנן עבורנו טיול משותף לפרטי פרטים, וזה היה מאוד מוצלח. הסתובבנו יום שלם יחד ונהננו מאוד והוא היה מתחשב, והיה לנו על מה לדבר, ולא השתעממנו לרגע.אז כן יש לי מצד שני תחושת החמצה, שלא כל יום מוצאים גבר כזה, אז למה לעזאזל יש בי צד פנימי שלוחץ עליי להיפרד ממנו?תודה מראש על ההשקעה והמענה.
מבולבלת
מחשבות על פרידה
⌄
התכוונתי שאני חושבת שבחור אמור לשלם לרב על הבחורה לפחות בחודש הראשון.
ד"ר אורן חסון
כאשר קשה להחליט
⌄
מבולבלת יקרה,
אני לא רוצה להכנס לפרטים של מה מקובל ומה לא, ומה נכון ומה לא. חלק ממה שאת צריכה גם לשאול את עצמך הוא אם זו סיבה מספיק טובה לפרידה. בסופו של דבר, אני מחזיר אותך לתשובתי אליך בעבר:"להקשיב לעצמך ולהחליט", שנמצאת כאן. ראי גם את הלינק על קבלת החלטות בטור השמאלי כאן.