החלטות בנושא הדת בזוגיות

תאריך פנייה: 07.05.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאת
בסימן שאלה
07.05.2014 • 13:44

ד"ר אורן חסון שלום רב,אני רוצה לשמוע את חוות דעתך לגבי בחור שאני יוצאת איתו. אנסה לקצר כמה שאפשר...אני בת 24 והבחור איתו אני יוצאת בן 30. הוא לא יליד הארץ ועשה עליה לישראל לפני 3 שנים. הוא עובד פה בעבודה קבועה במקצוע אותו למד.הוא חי פה לבד ומשפחתו בחו"ל, אך בתכנון שלו להישאר פה.הכרנו במסגרת העבודה ומאז אנחנו יוצאים כחודשיים.אנחנו מאוד מסתדרים וכיף לנו יחד, יש לנו תחומי עניין משותפים, הוא בן אדם מאוד טוב והזוגיות איתו זה משהו שחיפשתי לעצמי. עד לפני שנה הייתי בקשר של 5 שנים, ומאז הפרידה יצאתי והכרתי הרבה בחורים אך לא ראיתי את זה ממשיך איתם ואף אחד לא באמת עניין אותי. ברגע שהכרתי את הנוכחי הרגשתי שזה יכול להמשיך איתו.הסיבה להתלבטות היא משום שהוא מגיע מבית דתי, שומר שבת כשרות וכל מה שבא יחד עם הדת. אני לעומתו, מגיעה מבית מסורתי, אך אישית אינני מאמינה בדת.הוא לא מתכוון להפסיק לשמור שבת וכשרות (למרות שבתקופה האחרונה הוא התגמש בעניין- אך עדיין, עשה זאת בשבילי ולא מתוך רצון אמיתי) ואני לא מתכוונת להתחיל לשמור שבת כי ככה אני לא רואה את חיי וגם משום שאינני מאמינה בזה.דיברנו מספר פעמים על הנושא, אך לא הגענו לשום החלטה אם להמשיך, להיפרד או להתפשר.אני יודעת שזאת החלטה אישית של כל אחד מאיתנו ולכן גם עזרה חיצונית לא בהכרח תעזור, אך הייתי רוצה לשמוע על מה כדאי לדבר ואיך אפשר לגשר על הפער והאם בכלל כדאי. יש לי ביטחון עצמי ואין לי פחד - לא למצוא מישהו ולכן אני רואה פרידה כאופציה הגיונית.היום קבענו לדבר על נושא הדת. מה דעתך בעניין?

ד"ר אורן חסון
שבת
07.05.2014 • 21:34

ליאת יקרה,
קבעתם "לדבר היום על נושא הדת". זה לא אומר שבהכרח היום אתם צריכים לקבוע את דרככם. חשוב לשניכם שההחלטה לא תהיה כיפוף ידיים, אלא משהו ששניכם תסכימו איתו בלב שלם. הרבה תלוי בכוח האמונה שלו, לעומת הצורך שלך לחיות חיי משפחה חופשיים יותר בעשייה שלה, להיות ניידת בשבת, ולא להיות בשבת ספונה בבית ובסביבתו הקרובה (אם כי זה משהו שאפשר לעשות זאת במקומות שונים, על פי בחירתכם).יתכן מאד שתחליטו היום שלא להסכים על הנושא הזה, כי אולי הוא חשוב לשניכם. יש לזה השלכות. אבל אם זו תהיה ההחלטה שלכם היום, הייתי בכל זאת ממתין עם ההחלטה אם להישאר ביחד או להיפרד עוד שבועיים-שלושה, ולתת לעצמכם עוד זמן לחשוב ואולי לחפש דרכים להתגמש. בעיקר כדי שזה לא יהיה כוחני, וממקום של החלטה שלא תחת לחץ, ובתחושה שיש רצון טוב כך או כך. והיה ותישארו בחוסר ההסכמה, שאומר שזה נושא באמת משמעותי לשניכם וכל אחד בדרכו, אז תצטרכו להחליט החלטות מכריעות יותר של להיות או לחדול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083