החבר לא שם גבולות להורים
מירב
התלבטות
⌄
שלום רב,
יש לי חבר כשנה וחצי. אני בת 31 והוא בן 28. הוריו מתנגדים לקשר מכיוון שאני לא מהעידה שלהם (גרוזינים). בעוד כמה ימים אחיו מתחתן והם אמרו מפורשות שאני לא אבוא, והוא מסכים לזה, כי אינו רוצה סצינות לא נעימות בחתונה.אני מתלבטת האם עלי להיפרד ממנו או שעלי להבין את בן זוגי, שמאוד אוהב אותי ואני רואה שהוא "נקרע" בין הצדדים. וכמובן שאני תוהה מה יהיה בעתיד אם נתחתן מה תהיה המעורבות של ההורים.תודה רבה
ד"ר אורן חסון
האם הוא יודע לשים להורים שלו גבולות
⌄
מירב יקרה,
ההורים שלו הם מכשלה. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך כדי להחליט היא עד כמה הבן שלהם, כלומר, החבר שלך, יודע לעמוד בלחצים, ומוכן לעשות הכל כדי להיות איתך. החתונה של אחיו אינה דוגמא, כי זכותו של אחיו להזמין את מי שהוא רוצה, ואם הוא נלחץ על-ידי הוריו, זה בעיה שלו ולא שלך. אבל את צריכה לבחון היטב עם בן זוגך מוכן לקרע, אם לכך זה יגיע, או שהוא יודע לשים להוריו גבולות, כי מה שהוא רוצה חשוב יותר ממה שהם רוצים עבורו, ושהאושר שלו חשוב יותר מהקשרים המשפחתיים (שהם חלק אחר של מרכיב האושר שלו). אם הוא יודע לשים להם גבולות, ולהחליט שהמרכיב הזה של האושר שלו חשוב לו יותר, יכול להיות שהוא יצליח להשיג את הכל, כלומר, גם אותך וגם לא לנתק את הקשרים המשפחתיים שלו. אם הוא לא יודע לעשות זאת, ממילא הוא לא יישאר איתך. תצטרכי לבדוק את הדברים איתו בשיחות עומק רציניות, מבלי לטאטא את הדברים מתחת לשולחן מחד, אבל גם מבלי להגיע לשם עם התלהמות רגשית מאידך. את צריכה לברר איתו את הדברים בראש צלול, ושגם הוא יהיה בראש צלול. אם תצליחי לעשות את זה, יש סיכוי טוב שהוא יצליח להיות בראש צלול גם בעימותים עם הוריו.