החבר במצוקה - מה עושים?

תאריך פנייה: 12.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיטל
אובדת עצות....
12.01.2007 • 20:45

ד"ר חסון שלום,
יש לי בעיה קשה ומעיקה שאני שומרת בבטן כבר הרבה זמן.אבא של חבר שלי (אנו חברים שנתיים) חולה במחלה קשה מאוד, מצער להגיד אך לא נשאר לו הרבה זמן........ כמובן שכל המשפחה קיבלה את זה מאוד קשה וגם אני שותפה להרגשת הכאב והצער על כך. החבר שלי מאוד מתקשה להתמודד- כל הזמן עצוב, מסתגר, לא עונה לחברים לטלפון, ישן המון, לא מוכן לפגוש אנשים , במצב רוח גרוע מאוד באופן כללי, וזה די צפוי בהתחשב במצב.הבעיה היא איתי, מאוד מאוד קשה לי להתמודד עם ההתנהגות שלו, הוא מסוגר, לא מדבר, כשאנחנו כן מדברים הוא עונה לי בתשובות של כן ולא.אני בעצמי מרגישה חסרת אונים כי אני לא ממש יכולה לעזור.כל המצב המעיק הזה (עם עוד כמה דברים שהיו קודם) עורר בי את השאלה האם באמת כדאי להישאר בקשר הזה, (ברור שאני לא אעזוב אותו בתקופה כזו קשה,במיוחד שהמצב לא הולך להשתפר בזמן הקרוב) אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות ואני גם לא יכולה לבוא אליו בדרישות.... הקשר שלנו הולך ומתקרר, אני כבר מרגישה רחוקה ממנו ואני אפילו לא יודעת איך להגיד את זה במיוחד לא עכשיו- בתקופה כל כך קשה בחיים שלו.אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, לדבר או להמשיך לשמור בבטן? איך אני יכולה לנסות ולהציל את הקשר שלנו כשזה עוד מוקדם? כבר היו לנו שיחות לגבי חתונה ומיסוד הקשר אבל זה פתאום לא נראה לי כל כך ברור מאליו........אני מרגישה נורא כשאני כותבת את זה.....אודה לתשובתך המהירה, אני ממש לא יודעת מה לעשות.

ד"ר אורן חסון
קשה לו, וקשה לך כשהוא לא מתפקד
15.01.2007 • 18:45

מיטל יקרה,
החבר שלך במצוקה. מצד אחד ישנו הצורך שלך לעזור לו, ומצד שני, את לומדת שכאשר הוא במצב מצוקה, הוא לא משתף איתך פעולה. מכאן האמביוולנטיות שלך.השאלה היא קודם כל אם ואיך לסייע לחבר שלך. לפי התאור שלך הוא במצב דכאוני ומפסיק לתפקד בכלל, ולא רק בחייו איתך. אמנם טבעי שזה כך, אבל זה אינו מחוייב המציאות. בעקרון, הוא צריך לקבל איתות ברור מהחיים שהם לא מפסיקים, למרות הקושי. הוא צריך לקבל גם איתות שהוא לא צריך להפסיק קשרים, התקדמות, עבודה, לימודים ואהבה, רק משום שיש לו ייסורי מצפון לעשות משהו אחר כשאביו סובל. הוא צריך לעשות להיות עם אביו, וגם לתפקד. העניין הוא שאת כנראה לא במצב שיוכל להגיד לו את זה.נסי לחפש שותף או שותפה במשפחה שלו: אמא, אח או אחות, או דוד או דודה שיוכלו לדבר איתו, ולנסות להוציא אותו מהמצב הזה. דברי איתם באופן דיסקרטי, ותסבירי להם לא את מצבך הקשה, אלא את מצבו הקשה של החבר שלך. אני מניח שכאשר כולם עסוקים באבא, הם פחות שמים לב זה לזו, אולי מקסימום לאמא. נסי להעזר במישהו כזה, שיהיה מוכן להקשיב לך ומוערך על-ידי החבר שלך מספיק כדי להצליח לשנות משהו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083