הזנחת את עצמך? טיפים לשינוי

תאריך פנייה: 01.06.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ורד
יושבת על הגדר רגל פה רגל שם....
01.06.2011 • 18:06

אורן שלום,חברי ואני לאחרונה קיבבלנו החלטה להישאר יחדיו למרות האי התאמה שידועה לשנינו- מבחינה הגיונית אין לנו הרבה מן המשותף, יחד עם זאת אני אוטוטו בת 31 ואני לא יודעת אם יש לי את האומץ לחפש בגיל כזה את עצמי ובכלל אם אמצא מישהו טוב יורת עבורי, מצד שני קשה לומר שאני מאושרת איתו, אני מבלה לבד עם חברות והוא כמעט אף פעם לא מצטרף, מצד שני כשזה מגיע להחלטה ממש אני חוטפת רגליים קרות. ההרגשה שלי שהמצב הוא כזה שמעמיד אותו כמי שידו על העליונה ויתכן ואני פתאום נלקחת מובנת מאליה- במילים אחרות די התהפכו היוצרות היות ובתחילת הקשר הוא לא הפסיק לחזר ולהשתדל ואני הרגשתי המון ביטחון. בזמן האחרון יש לו הערות בסגנון : "זה ממש מכוער עלייך", "את לא מריחה טוב", "מאז שאת עובדת בעבודה הזו והזו התנוונת... " כשאני נפגעת הוא אומר לי שאני רגישה מדי ואני בעצמי צוחקת על זה שאני מתלבשת מכוער ולפעמים מריחה את עצמי ואומרת יו איזו מסריחה אני...אבל עדיין, בין זה שאני צוחקת על זה, חוסר הביטחון שלי לאחרונה, חוסר השיתוף שלו והריחוק ממני והאמירות האלו גורמות לי להרגיש לא אהובה (למרות שהוא אומר שהוא מאוד אוהב אותי ומאוד רוצה להיות איתי) , הוא גם פחות נוגע בי בזמן האחרון, פחות מחבק, פחות אומר "אני אוהב אותך" (גם אם יש את התירוץ של עבודה חדשה וקשה..עדיין) לפעמים אני חושבת שאני כבר לא יודעת אם יש דבר כזה קשר בריא...ומזה קשר בריא בכלל. מה אתה חושב?

ד"ר אורן חסון
מובנת מאלייך בעיני עצמך?
02.06.2011 • 00:34

ורד יקרה,
לא הבנתי מתוך דברייך אם באמת הזנחת את עצמך לאחרונה, כי זה כמעט נשמע כך. אולי זה לא רק החיזור שלו שנעלם, אלא גם הטיפוח העצמי שלך וההקפדה שלך להיראות טוב ומושכת בכל תנאי (טוב, כמעט...). במילים אחרות – אולי גם את לקחת אותו כמובן מאליו, השתנית, והפסקת לחשוב על הצורך להיות מושכת בעיניו. נסי לשנות משהו. נסי להיות מושכת שוב, בנוכחותו וגם שלא בנוכחותו. אם לא תקחי אותו כמובן מאליו, ואולי יותר מזה - לא תקחי את עצמך כמובנת מאליה בעיני עצמך, אולי גם הוא יראה אותך מחדש ואחרת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ורד
מובנת מאלייך בעיני עצמך?
02.06.2011 • 12:17

אני לא חושבת, נהפוך הוא- אני חושבת שהיום אני הרבה יותר מטופחת ממה שהייתי בתחילת הקשר שלנו- ובכלל זה מה שהוא אהב בי בתחילה שאני לא מתעסקת עם בגדים ושטויות כל הזמן...אבל אם מדובר במרוח קרם או בושם אז כן אני עושה את זה...אני בחורה שמקבלת המון מחמאות על המראה החיצוני -לכן אני גם משתדלת להתלבש צנוע וכדומה- אני לא אוהבת את הדגשים האלו, במיוחד במקום העבודה שבו אני עובדת שיש בו המון גברים שזורקים תמיד הערות...בכל אופן, בעבר כשהייתי מסתובבת עירומה בבית הוא היה מתנפל עליי וכעת אני רק "מסתירה" לו את הנוף של הטלוויזית 42 אינץ שרכש לאחרונה...הוא תמיד אומר שהוא ממצא דברים מהר, אני תוהה אם הוא לא "מיצה" אותי, שאלתי את זה אותו אתמול והוא אמר שלא- אבל אז איכשהו הגענו לכך שהוא אמר לי שרמת ההנאה שלו מהטלויזיה ומלדבר איתי היא אותו הדבר...די מעליב אבל על זה כבר לא אמרתי כלום...

ד"ר אורן חסון
קווים למחשבה בעניין מיצוי ומשיכה
03.06.2011 • 15:53

ורד יקרה,
השאלה שלי לגבי הטיפוח שלך הגיעה מתוך דברים שכתבת שאת אומרת על עצמך. ובאמת נשאלת השאלה מניין האמירות שלך על עצמך נובעות? קחי זאת כנקודה למחשבה – מדוע את זורמת איתו באמירות הללו?להיות סקסית זה לא בהכרח להסתובב עירומה לידו. בדרך כלל זה דווקא ללבוש משהו שמגרה להציץ דרכו או בשוליו כדי לראות עוד (וכן, גם אם הוא כבר "ראה הכל"!). זה משהו שדורש מחשבה. יתכן שאם תנסי ותראי שזה עובד, אולי תרגישי גם שזה מבזה, כי בגלל זה הוא רוצה אותך ולא בגלל מה שאת. אבל יתכן שהוא כגבר בנוי פשוט יותר ממך, ודברים פשוטים יותר מעוררים אותו (למרות שאמר שאהב שאת לא מתעסקת עם בגדים – זה יכול להיות נכון לגבי ה"התעסקות" אבל לא לגבי התוצאה). אחרי הכל, ביחסים שביניכם, גם מה ש"עושה לו את זה" רלוונטי, לא רק מה שאת היית רוצה שיעשה לו את זה. אני לא יודע מה עושה לו את זה, ואולי את צריכה לפחות לדעת מה עושה לו את זה, לפני שאת מחליטה אם מתאים לך או לא. ואולי אם תעזי להתלבש באופן שמושך תשומת לב של גברים, למרות הטירחה שבזה, תמשכי גם את תשומת הלב שלו, כך שכאשר את מתחדשת, הוא ירגיש פחות שהוא "מיצה" אותך.כאמור – כל זה רק קו למחשבה מתוך מה שכתבת לי. אני לא בטוח שזה העניין העיקרי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083