הורים מלחיצים: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 24.06.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דניאלה
הורים
24.06.2012 • 12:15

שלום,
אשמח לשמוע את דעתך.הוריי אוהבים לארח את המשפחה כל שבוע. הם נהנים מכך, הסבים נהנים שיש תעסוקה בסופ"ש, אחותי נהנית שמישהו מטפל לה בילדים. אבל עלי זה מאוד מכביד. אני נשואה שנתיים, ללא ילדים. בעלי מקסים ולא מתלונן (למשפחתו אנו הוכלים בפעם ב-3 שבועות בערך), אבל אני מניחה שבאיזשהו שלב גם לו יימאס... אנו עובדים קשה במשך השבוע ולומדים, מגיעים כל יום בלילה. סופ"ש זה המעט זמן שלנו לבד וביחד רק שנינו, עם חברים, לנקות את הבית, לסיים מטלות ללימודים... בקיצור, גם הסופ"ש עמוס.בחודשים האחרונים, אני באה פעם בשבועיים- והם נעלבים כל פעם מחדש. השאלה שלי: אני קיבלתי החלטה לבוא פעם בשבועיים, אני צריכה את הזמן שלי ולא צריכה את כל המשפחתיות הזאת כל הזמן. (מה גם שאני ואחותי מאוד שונות, והקשר בינינו סביר אך מעולם לא היינו חברות). איך אגרום להם להבין? הם לא מבינים למה לצאת עם חברים יש לי זמן אבל לבוא לארוחה כל שישי לא...

דניאלה
הורים- תוספת
24.06.2012 • 12:19

אמי טוענת שכל המכרות שלה מארחות את הילדים שלה כל שבוע.מהצד שלי- דווקא החברים שלי ממש לא הולכים כל שבוע להורים.נראה לי שאין מה לחפש סטטיסטיקות והשוואות, אבל קשה לי להימנע מזה, במיוחד כשאני מרגישה שהם מעודדים קשר משפחתי חונק ולא בריא. (אציין שלאף אחד במשפחתי אין חברים רציניים, לא לסבים, לא להורים ולא לאחותי ובעלה. יותר נוח להם עם המשפחה).

ד"ר אורן חסון
הורים מלחיצים
25.06.2012 • 11:37

דניאלה יקרה,
אני חושש שהם לא ירצו להבין גם אם הם כן מבינים באיזה שהוא מקום. הם כנראה צריכים את השליטה על האושר שלכם, ואולי קשה להם לאפשר לך יותר אושר מבלי לראות זאת, מאשר לצמצם מעט את האושר שלך, אבל לראות את זה (כלומר, מבחינתם - לדעת בוודאות).את שמה להם גבולות, וזה בסדר גמור. אלא שעכשיו את צריכה להתמודד עם רגשי האשם שלך, שהם יודעים להפעיל היטב. נסי לשים גבולות גם לרגשי האשם שלך, כי את שומרת על עצמך ואת יודעת מה את צריכה בשביל זה. ואל תכנסי איתם לויכוחים על העניין הזה. גם זה חלק מהשמירה על עצמך. תמשיכי להרגיש רע עם הגבולות האלו, אבל נסי ללמד את עצמך לחיות עם זה. עם הזמן זה יהיה קל יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083