הורדת מתחים: טיפים ופתרונות

תאריך פנייה: 09.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
עצבני
09.10.2005 • 09:36

אני וחבר שלי בתחילת שנות ה- 30 לחיינו וגרים יחד כבר שנה ואוהבים אחד את השני.החבר שלי הוא אדם שמתעצבן מהר מאוד וטוען שלו הולך לו טוב בחיים ולכן הוא מתעצבן.המצב הכלכלי שלו די קשה ולא מזמן הוא פתח עסק חדש ומקווה שהמצב ישתפר. אך העצבנות שלו מפריע לי ומשפיע אלי כי לא נעים לי להיות במחיצתו כשהוא כועס והוא טוען שזאת בעיה שלו ולא צריכה להיות לי עם זה בעיה.יש לציין שאף פעם הכעסים לא היו מכוונים אלי אלה כעסים על מצבים שהוא נמצא או דברים שלא הולך לו כמו שהוא רוצה שילך.קשה לי עם זה ובקשתי ממנו שילך לטיפול אך הוא טוען שהוא לא מאמין בפסיכולוגים ולא מעוניין ללכת וגם המצב הכלכלי ממש לא מאפשר לו זאת.אני בדילמה האם להמשיך את הקשר כי הכיוון של שנינו הוא להתחתן וכבר דיברנו על זה.יש לציין שהוא אדם אוהב, מפנק, אינטיליגנטי, ואני מאוד רוצה שילך לנו טוב והמחשבה לעזור אותו מאוד קשה לי.מה עלי לעשות, והאם העצבים האלו יכולים להיות מכוונים אלי?

ד"ר אורן חסון
טכניקות להורדת מתחים, ויפה שעה קודם
11.10.2005 • 09:19

יעל יקרה,
בודאי שהעצבנות היא עניין שלך. קודם כל משום שלעצבנות יש תכונה מעצבנת, וזה שהיא מדבקת. חוץ מזה, אמנם היום הוא לא מפנה את זה כלפיך, אבל כאשר יהיו ביניכם חילוקי דעות, ובמקודם או במאוחר זה יקרה, זה כן יופנה כלפיך. לכן, מן הסתם, את צריכה לקחת את זה בחשבון, ואת נוהגת בצדק כאשר את מבקשת ממנו לטפל בעצמו כדי להוריד מתחים. הוא לא צריך לראות את הטיפול הפסיכולוגי כטיפול שקשור לבעיות נפשיות שלו, אבל הוא כן צריך להבין שיש טכניקות שונות להפגת מתחים, ואותן הוא צריך ללמוד כדי להרגע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083