הוצאות כספיות בזוגיות

תאריך פנייה: 05.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאת
שאלה
05.11.2005 • 19:02

שלום,
שמי ליאת,בת 20 . יש לי חבר כבר 4 חודשים,קשר רציני ונראה מבטיח.אבל יש לי בעיה קטנה,לא ממש מצידי,אלא מצד המשפחה שמעירים הערות על הקשר שלנו.הכל איתו מושלם,הוא אוהב ונחמד ואמר לי שהוא אוהב אותי, אני החברה הראשונה הרצינית שלו,ואולי זה מסביר את העניין.... הוא כלל לא קונה לי מתנות קטנות או פרחים סתם ככה לרומנטיות,כך המשפחה העירה. יש משהו בזה.הערתי לו שיהיה יותר רומנטי. הוא אמר שאני צודקת אך לא עשה כלום חוץ מהודעה רומנטית.הוא לא קמצן או משהו כזה,הוא משלם על היציאות שלנו,אך הוריי אומרים לי שהוא מנסה להתחמק ולא לצאת למקום שצריך לשלם(לפעמים סתם יושבים בפארק ומדברים)....אולי יש בעיות כלכליות,ואולי לא מספיק אוהב אותי? כי הוא חייל , והוריו גרושים ורק אימו עובדת.אז מה עליי לחשוב?האם הערות המשפחה מוצדקות?בתודה,ליאת.

ד"ר אורן חסון
רומנטיקה מוגבלת
06.11.2005 • 18:08

ליאת יקרה,
בהחלט יכול להיות שהוא מרגיש שלא בנוח להוציא כספים שהם לא שלו. אם זה העניין, זה אומר עליו שני דברים: האחד, שאין לו הרבה. השני, שהוא אדם הגון שמנסה לחיות על-פי יכולתו, גם אם הוא יודע שמצפים ממנו ליותר. אני מציע שתדברי איתו יותר על ההבט הכספי שלו – הוא בחור צעיר, חייל בסדר, אני מבין. בררי איתו מה ההקצבה החודשית שלו. אם ההקצבה מוגבלת, אולי כדאי אפילו שתציעי לחלוק איתו בהוצאות, למרות מה שאומרת המשפחה שלך (כמובן אם יש לך האפשרות לעשות זאת), כי בהחלט יכול להיות שהוא בחור ראוי והגון. ואם יצליח לחסוך קצת, אולי יהיה לו בשביל לקנות לך מתנות, פה ושם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083