הונאה ברשת: תמונות עירום ואמון
אבירם
אהבת בחורה
⌄
שלום
לך מר ד"ר אורןאני בחור רווק כבן 57 זה שנים שמחפש בחורה לנישואיןלאחרונה כחודשיים קודם התחלתי לתקשר עם בחורה יהודיה מאוקראינה כבת 39דרך שדכנית מאוקראינהתיקשרנו דרך וואצפ כחודש ימים לערך יום יומי עם הרבה אהבה משני הצדדים ואף שלחתי לה כסף ללימוד עברית באולפן שם וכן להגעתה לארץ לאחר הלימוד להינשא כאןהיא התחילה לשלוח לי תמונות עירום שלה באומרה שאני צריך להתרגל לגוף שלהובכל פעם התחננתי לה שלא תשלח יותר תמונות עירום והיא המשיכה בכךהודעתי על כך לשדכנית ומאז היא נפגעה ואינה עונה יותר להודעות וואצפ שליעשיתי אולי טעות אחת וזו הסיבה שהיא כבר אינה עונה לי בכךאני שולח לה הודעות רבות היא קוראת אותם ואינה מגיבה באף מילה אחתהאם יש לך רעיונות איך אוכל לרצות אותה שתענה לי? היות ואני ממש רוצה אותהתודה רבה להתייחסות
ד"ר אורן חסון
אהבה ברשת. ואני תוהה.
⌄
אבירם יקר,
אני יכול להבין את התסכול שלך. דיברתם חודש, עם הרבה אהבה משני הצדדים, ושלחת לה כסף, והיא גמלה לך בתמונות עירום, ובצדק אמרת שזה לא מתאים לך בשלב הזה. וצר לי לומר לך שכנראה היא לא כל כל מתאימה לך.אין ספק שאתה מכיר אותה טוב ממני, מאחר שדיברת איתה בהתכתבות, ובטלפון, ובוידיאו, ולכן אתה בטוח בכך שהיא אדם ממשי, אשה שהיא באמת מי שהיא אומרת שהיא, ולא תמונות של מישהי אחרת. והיות שאתה יודע את כל אלה, אתה משוכנע לכן שזו אשה שלא מעוניינת בכספך אלא בך. העניין הוא שהיות שאני לא יודע את מה שאתה יודע, כי לא נתת לי את כל המידע הזה, אני הרבה יותר ספקן. הרי אם העיסקה נגמרה (כי היא ניתקה את הקשר) – את הכסף ששלחת לא תקבל בחזרה, ואתה עוד משוכנע שאתה הוא זה שלא בסדר. ואני תוהה. – לא כי אני אדם חשדן, אלא כי אני יודע שיש ברשת הרבה מאד שיטות לרמאות, ועשרות מהן הוא דרך פיתוי של גברים.אז אני לא יודע אם היא אשה אמיתית או לא. אני גם לא יודע עד כמה השדכנית שלך אמינה. אני רק יודע שאדם שמודע לרגשות שלו, לוקח לו זמן להתאהב. הרומנטיקה היא ההחצנה וההקצנה של התקווה שיהיה טוב, ויתכן שזה מה שהיה ביניכם. עדיין לא אהבה. עדיין לא אהבה.ואולי גם זה לא מה שבאמת היה ביניכם. קשה לי לדעת מה התרחש בצד שלה, ובעיקר – אם היא אכן "נפגעה" מכך שהתעקשת שלא לקבל תמונות עירום שלה. אם היא אשה ערכית שמעריכה את עצמה ומחפשת קשר זוגי, אמיתי, שמבוסס על הערכה הדדית ושיתוף ורצון לאהבה, כמו שנישואים אמורים להיות – היא היתה אמורה להעריך אותך על כך. כי בין אם במודע ובין אם באופן בלתי מודע היא עשתה לך טסט – האם כל מה שאתה רוצה זה סקס? - וגילתה שלא. היא היתה צריכה לשמוח מהמסקנה הזו, ועשתה את ההיפך. ולכן אני תוהה. בעיקר – אם היא באמת מתאימה לך.
אבירם
אהבה ברשת. ואני תוהה.
⌄
ראשית תודה רבה לך מקרב לב על ההסבר המאלף שלך !למרות אהבתי אליה היה בתוכי גם ספק לגביה ואתה אישרתה זאת אכן נכוןהיתי אומר קצת מסוכן מצידי להביאה לארץ במידה והיתה מסכימהמי יודע אולי היתה מרוששת אותי בשמעה מהשדכנית שאני מבוסס מאודועוד כל מיני דרישות אחרותשוב מודה לך ואקח בחשבון את דבריך
ד"ר אורן חסון
הרבה פחות לחצים
⌄
אבירם יקר,
אני יכול להבין את הכמיהה שלך. אני יכול עוד יותר להבין את הצורך שלך באשה צעירה – כי זה הצ'אנס שלך להקים משפחה, ולכן גם את הסיבה לכך שפנית אל אוקראינה, מה עוד שאתה אולי גם אומר לעצמך שלעשות שוב את מה שעשית קודם לא עבד, אז הגיע הזמן לנסות משהו חדש. הצד האחר של הניסיון הזה הוא הפער התרבותי, ואולי גם החשש מרמאות, שאני לא יודע עד כמה אתה יכול לבחון אותו לעומק תוך כדי התהליך.אני מאחל לך הרבה הצלחה. בצד זה, אני גם תוהה אם אולי הגיע הזמן לשנות ציפיות, למרות הכאב, ולחפש בת זוג ושותפה לחיים יותר מאשר משפחה. זה אומר לוותר על חלום, אבל אז אולי גם לעשות את תהליך החיפוש אחר בת הזוג, ויצירת הקשר, כתהליך מציאותי יותר, ולכן גם כתהליך שבו ההתנהגות שלך וההתנהגות של בנות הזוג שתיפגש איתן תהיינה מציאותיות יותר, ועם הרבה פחות לחצים.